Cum sa iesi in evidenta la sedinte

Cum sa iesi in evidenta la sedinte
  calendar_month        
De cate ori ti s-a intamplat sa mergi la o sedinta si sa te simti total nepregatita sau, mai mult decat atat, sa nu ai un raspuns concret in momentul in care ti se adreseaza o intrebare? Pentru a evita de acum incolo astfel de situatii si pentru a fi total pregatita in momentul in care ajungi intr-o sedinta este necesar sa iei cateva masuri.

In acest fel vei reusi sa te faci remarcata si sa te bucuri de aprecierea colegilor si a sefilor tai, dar si de bonusuri sau chiar o promovare.


Afla mai multe detalii despre sedinta

Este absolut normal ca in situatia in care nu stii despre ce se va discuta in sedinta respectiva sa nu poti sa iesi in evidenta. In momentul in care se anunta o sedinta incearca sa afli mai multe detalii. Cine o va prezenta, despre ce se va discuta, daca este doar o sedinta informativa sau una in care se cere si aportul angajatilor etc.

Doar asa vei reusi sa iti faci o idee si sa poti sa te pregatesti asa cum trebuie pentru o astfel de intalnire care, pana la urma, poate fi decisiva pentru activitatea ta in firma.

Scrie pe o foaie toate ideile si sugestiile

Daca este o sedinta de tip brainstormig, singura varianta prin care poti iesi in evidenta intr-un mod pozitiv este sa te pregatesti. Fa un mic research pe internet referitor la subiectul de discutie si cauta idei. De asemenea, daca ai propriile idei, nu ezita sa le spui cu voce tare.

Nu ezita nicio clipa sa te implici in discutie. In general managerii se bucura sa aiba in echipa lor oameni care nu se tem sa incerce, oameni dornici de implicare si de propulsare a companiei.

Cu cat te vei implica mai mult, cu atat mai bine pentru viitorul tau in cadrul firmei. Si nu uita, chiar daca seful tau respinge una dintre ideile tale, nu trebuie sa iei refuzul ca pe o problema personala. Trebuie doar sa te fortezi sa fii mai buna, sa ai idei mai originale si mai promitatoare.

Bazeaza-te pe studii si cercetari

Daca ai o idee care pare stralucita, fa-o sa para si mai buna prin aducerea unor argumente solide. Citatele unor oameni influenti sau studiile si cercetarile sunt foarte convingatoare in acest sens. Acesta este inca un motiv pentru a face un research inainte de sedinta.

Fii prima care ia cuvantul

In general angajatii se tem sa fie primii care spun ceva, primii care iau cuvantul. Ceea ce tu nu stii este ca seful nu apreciaza momentele de tacere si nici oamenii fara idei. Fii tu cea care sparge gheata si care vine cu o propunere. Mai mult decat atat, roaga-i pe colegii tai sa te completeze in cazul in care au idei mai bune sau conexe celor spuse de tine.

Pune intrebari

Daca nu intelegi anumite lucruri nu te feri sa ceri lamuriri. Poate in aceeasi situatie se afla si alti colegi care nu pot sa isi formeze nicio parere si nu pot sa aiba nicio idee din cauza faptului ca nu au inteles cerintele sau subiectul discutiei.

In plus, atunci cand pui mai multe intrebari dovedesti ca esti interesata de subiect si ca ai intentia de a face ceva in interesul firmei.


Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ceva mai erotic
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right