Cum sa iti motivezi subordonatii

Cum sa iti motivezi subordonatii
  calendar_month        
In momentul in care ai o afacere si trebuie sa ai grija ca subordonatii tai sa faca tot ceea ce li se spune, iar uneori chiar mai mult ar fi bine sa cunosti cateva metode prin care ii poti motiva suficient de mult. Cand subordonatii tai au o atitudine negativa, rezultatul muncii lor va fi pe masura. Din acest motiv se recomanda sa ii tratezi intr-un fel in care ei sa se simta importanti si sa dea randament la locul de munca.

Iata cum poti face acest lucru.


Fii o sefa prietenoasa


Poate ai impresia ca daca esti o sefa rea vei avea rezultate mai bune de la subordonatii tai. In realitate nu vei face decat sa ii unesti si sa ii montezi pe toti impotriva ta si, desigur, sa ii faci sa te vorbeasca de rau in timpul in care ar putea munci.

Incearca sa ai o atitudine prietenoasa, dar in acelasi timp sa mentii acea distanta care sa ii faca pe subordonati sa inteleaga ca sunteti prieteni pana la un punct. Organizeaza periodic sedinte cu intreaga echipa si cu fiecare angajat in parte, roaga-i sa vina la tine de ficare data cand intampina dificultati si nu te purta urat cu ei atunci cand fac greseli minore. Nu uita ca este omenesc sa gresesti si incearca sa iei masuri drastice doar pentru greselile colosale sau pentru cele facute intentionat si repetat.

Ofera-le recompense

Dincolo de salariu, ar fi bine sa le oferi angajatilor tai diferite beneficii. Abonamente lunare la sala de fitness, cadouri care constau in produse de ingrijire sau produse alimentare, bilete la film etc. De asemenea, recompenseaza-l in fiecare luna pe cel mai bun angajat. Cel care da randament si care munceste la capacitate maxima (pe baza rezultatelor) va primi un bonus financiar. Suma o stabilesti tu si o spui tuturor. Nu uita, cu cat suma este mai mare, cu atat angajatii vor fi mai interesati sa aiba rezultate mai bune.

Lasa-le libertate

Daca vei limita accesul angajatilor la internet, la programele de comunicare online (messenger) ei nu vor fi mai productivi, ci doar mai nervosi si mai stresati. Permite-le acestora sa foloseasca mailul, messengerul si alte metode de comunicare, insa transmite-le faptul ca acestea trebuie folosite cu limita. De asemenea, mentioneaza-le angajatilor ca daca rezultatele muncii lor vor fi in scadere, la fel va fi si accesul la aceste modalitati de comunicare.

Imbunatateste atmosfera din birou

Este absolut evident ca oamenii lucreaza mai greu cand se afla intr-un birou in care domneste lumina artificiala si in care nu se afla niciun lucru care sa le placa. In primul rand ridica toate jaluzelele pentru a permite luminii naturale sa patrunda in birou, deschide geamul pentru a aerisi intreaga incapere si eventual orneaza biroul cu plante decorative. De asemenea, jumatate de ora pe zi permite-le angajatilor sa desfasoare activitati de recreere care pot consta in: jocuri diverse, pauza de relaxare, pauza de cafea etc.

Scoate-i la masa

Din cand in cand organizeaza o masa pe banii companiei si socializeaza cu angajatii tai. In acest fel vei reusi sa afli mai multe despre ei, sa afli ce anume isi doresc si eventual sa afli cum ii poti face sa munceasca mai mult si mai bine.

Autor: Corina Petrea

Recomandari