Cum sa treci peste o criza de cariera

Cum sa treci peste o criza de cariera
  calendar_month        
Te regasesti in mijlocul unei crize de cariera? Pentru a afla raspunde cu adevarat sau fals intrebarilor de mai jos.

- Cateodata ma dau bolnava pentru ca nu pot sa fac fata sarcinilor de la munca.
- Ma simt singura la actualul loc de munca si ma invinuiesc singura pentru ca nu ma pot integra.
- Recunosc ca organizatia pentru care lucrez si unii dintre colegi sunt lipsiti de etica.
- Deseori ma gandesc la alte meserii pe care le-as putea practica.

Ai niste raspunsuri sincere pentru afirmatiile de mai sus? Sunt doar o proba dintr-un posibil scenariu care ar putea indica probleme de cariera, potrivit expertului si psihoterapistului Kathy Caprino. Caprino este autoarea "Breakdown, Breakthrough: The Professional Woman`s Guide to Claiming a Life of Passion, Power, and Purpose", o carte care ajuta femeile sa treaca peste criza de cariera.

Aceasta spunea ca o astfel de criza afecteaza atat femeile cat si barbatii care nu sunt satisfacuti de unul sau mai multe aspecte ale carierei sau identitatii profesionale. Alte criza commune de cariera sunt sentimental de frica financiara, dezechilibrul professional si profesional sau problemele de sanatate.

Sase pasi pentru o schimbare de cariera:

Pentru oamenii care se intalnesc cu astfel de situatii intr-o criza de cariera, Caprino recomanda luarea masurilor.

1.Determina ce trebuie sa schimbi in viata profesionala. Aminteste-ti de toate slujbele pe care le-ai avut. Ce ti-a placut la acestea si ce ai urat?

2.Gandeste-te ce lucruri au contribuit la aparitia acestei crize de cariera si rezolva problemele pentru a nu fi urmarita la urmatoarea slujba.

3. Descopera calitatile pe care iti place sa le folosesti si utilizeaza-le. Acestea iti pot acorda incredere, putere si autoritate pentru a trece peste criza.

4. Exploreaza-ti visele si optiunile de cariera prin cercetare. Pe care le poti indeplini? Prin training? Educatie? Fii realista in legatura cu nevoile, valorile si prioritatile tale.

5. Filtreaza-ti lista cu maxim trei posibile drumuri si exploreaza-le mai atenta.

6. Creaza-ti un plan inteligent si un deadline pentru cercetare, rafinare si implementarea lucrurilor necesare pentru schimbarea carierei.

Recomandari