De ce barbatii sunt afaceristi mai buni ca femeile?

De ce barbatii sunt afaceristi mai buni ca femeile?
  calendar_month        
Toata lumea stie ca barbatii vin de pe Marte, iar femeile de pe Venus, ceea ce explica, bineinteles, neintelegerile in problemele inimii. Dar cand vine vorba de afaceri, barbatii se deosebesc esential de femei in 5 puncte - si o fac mai bine! Iata unde putem sa-i copiem!

Barbatii nu-si cer scuze

Barbatii isi cer scuze foarte rar si doar daca au gresit-o rau de tot! Femeile ofera mai usor un "Imi pare rau", ceea ce le face sa para slabe in fata adversarilor, sefului sau colegilor, fara ca macar ele sa-si dea seama de acest efect.

"Imi pare rau, dar pot sa spun si eu ceva?"

Lectia invatata: Scuza-te cat mai rar!

Nu e vina lor!

Se spune ca un barbat cere o marire de salariu, iar daca aceasta i se refuza, va crede ca seful e un bou. Cand femeia cere o marire de salariu si e refuzata, va crede ca ea e o incapabila.

Si e cat se poate de adevarat! Cand femeia are un esec, ea are tendinta sa rastalmaceasca totul, sa despice firu-n patru in loc sa se concentreze asupra felului in care poate avansa de acolo. Pe de alta parte, barbatii nu isi asuma esecurile, ei pun totul pe seama influentelor exterioare si nu devin sentimentali.

Lectia: Desi o autoevaluare nu strica, prea multa analiza de sine duce la paralizie. Mergi mai departe!

Au curajul sa ceara

Statistic, barbatii au salarii mai mari decat femeile, dar pe de alta parte ei cer si mai multe mariri! Ei inteleg prea bine ca tot ce li se poate intampla e sa primeasca un simplu "Nu" si ca "Nu" inseamna de fapt "Nu acum". Frica de respingere e diminuata de faptul ca barbatii nu sunt atat de implicati emotional la serviciu.

Lectia: Intreaba-te mereu: ce ai de pierdut?

Nu pun la suflet

La ei nimic nu e personal, sunt doar afaceri! Femeile sunt legate emotional de oamenii din jurul lor, de aceea accepta mai greu feed-back-urile negative.

Lectia: Spune ce trebuie spus si nu te implica emotional la serviciu.

Se asteapta sa ii placi

Barbatii intra intr-o incapere increzatori, in timp ce femeile stiu ca trebuie sa faca mai intai dovada ca sunt capabile.

Lectia: Aceste stereotipuri au radacini adanci in cultura natiunilor, insa in zilele noastre din ce in ce mai multe femei le-au depasit si ocupa pozitii de directori. Fii mai increzatoare in fortele tale!

Autor: Nuage

Recomandari