Descopera-ti valoarea

Descopera-ti valoarea
  calendar_month        
Sa te pozitionezi pe tine insati, inseamna sa iti cunosti talentele si ai un plan pentru a-ti atinge telurile.

Afla cat de valoroasa este aceasta cunoastere de sine.

Sa stii care ti-e drumul profesional este destul de complicat. Eu de exemplu, n-am fost foarte decisa decat la varsta de 20 de ani. Pana atunci am vrut sa fiu pe rand: doctorita, patinatoare, balerina, arheolog, designer etc. Ca atare, eu sunt de parere ca ideea de "ce vreau sa ma fac cand voi fi mare" se definitiveaza pe la varsta de 20-22 de ani. Deja daca ai ajuns la veritabila varsta de 30 de ani si nu stii ce vrei sa faci, ai putea avea probleme.

Tu insa, probabil, ca iti cunosti cariera pe care vrei sa o urmezi, stii care iti este viitorul profesional. Chiar daca pe parcursul anilor ti-ai schimbat job-ul de 10 ori, sau ai fost in acelasi loc de cand s-a infintat firma respectiva, este bine sa iti cunosti pozitia pentru a reusi in viata profesionala.

Sa te pozitionezi pe tine insati este diferit de a te vinde pe tine insati, in plan profesional. Binenteles, ca trebuie sa stii si sa te vinzi, sa stii sa iti vinzi abilitatile. Insa, pozitionarea implica:Sa stii cine esti
Sa stii ce faci bine
Sa stii ce iti place sa faci
Sa stii ce nu iti place sa faci
Sa intelegi care ti-e drumul
Sa intelegi ce drum sa nu alegi
Sa descoperi cum sa ajungi unde ti-ai propus
Sa descoperi cum sa eviti sa nu ajungi unde nu iti doresti.
Sa descoperi cum sa schimbi directia daca esti pe un drum gresit


La prima vedere, aceste lucruri par simple. Dar, daca stai putin si te gandesti la fiecare in parte, cu atentie, ai sa castigi perspicacitate si capacitatea de a aprofunda problema, si ai sa fii pregatita sa te pozitionezi pe tine insati. Oamenii de succes spre care tinzi si tu, au motive intemeiate pentru succesul lor: talent, noroc si pozitionare foarte buna.

In concluzie: Ce este pozitionarea?

Pozitionarea presupune sa ai o buna cunoastere a talentelor tale, a telurilor si planului pentru a atinge aceste obiective. Daca esti bun in pozitionare, ai sanse nu numai sa iti atingi scopurile, dar si sa gasesti oportunitati neasteptate.

Cu totii avem abilitati in diverse stadii a dezvoltarii. Sa ne pozitonam pe noi insine este un bun pretext pentru a dezvolta toate aceste abilitati prin mijloace care arata ceea ce vrem sa facem si ceea ce nu vrem.

Recomandari