Dezvolta-ti creativitatea

Dezvolta-ti creativitatea
  calendar_month        
Creativitatea joaca un rol din ce in ce mai important atat in viata noastra profesionala, cat si in cea privata. Desi pana acum nu i s-a acordat atentia meritata, aceasta aptitudine ne poate ajuta enorm in rezolvarea problemelor si in relatiile cu cei din jur.

A fi creativ inseamna a te adapta cu usurina unor noi situatii, a da dovada de flexibilitate si originalitate in gandire si a fi gata oricand sa faci lucruri noi.

Creativitatea este o aptitudine mintala ce poate fi imbunatatita, educata. De aceea, iti propunem cateva exercitii simple care sa te ajute sa devii mai creativa.

1. In primul rand, fii mai atenta la lucrurile care te inconjoara, incearca sa analizezi formele, culorile, sa iti ascuti toate simturile. Dupa ce faci o plimbare in parc, incearca sa iti amintesti mirosurile, culorile, senzatiile traite, precum si detalii aparent nesimnificative observate la lucrurile si persoanele intalnite.

2. Incearca sa descoperi, in obiecte complet diferite, anumite asemanari. De pilda, prin ce se aseamana un telefon si un soricel.

3. Cauta sa faci schimbari in locuinta, astfel incat sa-ti imbunatatesti stilul de viata. Inainte de a trece la actiune, incearca sa gasesti cel putin cinci variante.

4. Nu ai inca un brevet de invenatator, dar nu e timpul pierdut. Gandeste-te cum ai putea sa-ti usurezi munca si de ce dispozitiv (inca neinventat) ai avea nevoie. Pentru inceput, poti sa tragi cu ochiul la cateva episoade din The Jetsons pentru inspiratie.

5. Identifica ce anume nu-ti place la slujba ta si incearca sa gasesti solutii pentru imbunatatirea situatiei.

6. Inventeaza o poveste si in fiecare zi mai "scrie" cate un capitol.

7. Din cand in cand, schimba drumul spre serviciu sau spre casa. Facand acelasi traseu zi de zi, ne intra in reflex si mergem precum "roboteii", fara a mai fi atenti la drum si la peisaje. Chiar daca este mai lung, o ruta noua iti pune memoria si simturile in actiune.

8. "Un elefant, se legana..." mai stii cantecul invatat la gradinita? Ar fi cazul sa ti-l amintesti si sa il fredonezi, macar in gand. Astfel, iti educi puterea de concentrare, iar aminirile evocate iti vor retrezi imaginatia din copilarie. La fel de eficient este sa numeri din 3 in 3, din 4 in 4, si asa mai departe.

Mai multa atentie la ceea ce mananci. Alimentele bogate in vitaminele A , C si E , precum si cele care contin seleniu si coenzima Q10 stimuleaza activitatea intelectuala.

Si nu uita, creativitatea reprezinta inteligenta simturilor.

Daca vrei sa iti cunosti nivelul de creativitate, tot ce ai de facut este sa raspunzi sincer la cateva intrebari .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

....................................................
  • person

    "a￯n incona￯tient, nimic nu ia sfa￯ra￯it, nimic nu trece, nimic nu se uita￯."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right