Discriminarea aduce oamenii in strada

Discriminarea aduce oamenii in strada
  calendar_month        
ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei continua campania antidiscriminare Profesionisti romi in domeniul medical, cu mesajul "Copiii romi viseaza ce-i lasam noi sa viseze".

Trei liceeni romi purtand in spate etichetele discriminarii vor putea fi vazuti in cele mai aglomerate zone ale Bucurestiului, luni, 12 si marti, 13 martie.

Noul experiment social creat pentru a surprinde reactiile reale, neregizate ale oamenilor se va desfasura dupa urmatorul program:

Luni, 12 martie 2012

Piata Romana - zona de la coloane
15:00 - 19:00

Piata Universitatii - TNB
15:00 - 19:00

Piata Unirii - magazinul Unirea
15:00 - 19:00

Marti, 13 martie 2012

Piata Aviatorilor - zona intrare Parc Herastrau
15:00 - 19:00

Piata Victoriei - zona Muzeu Antipa
15:00 - 19:00

"Prin aceasta actiune dorim sa facem vizibila povara etichetarii. Am pornit de la premisa ca, cel mai frecvent, ii etichetam pe cei pe care nu ii cunoastem. In acest fel reducem efortul nostru de a percepe omul, dincolo de categoria careia consideram ca acea persoana ii apartine.

Ii etichetam de multe ori pe romi considerand ca sunt o amenintare pentru noi, considerand ca tinerii romi au un viitor incert, lipsit de perspective reale. Ne dorim ca prin aceasta actiune in strada sa ii punem pe oameni fata in fata cu un adevar simplu: etichetele pe care le lipim in fruntile tinerilor romi, devin pentru acestia povara pentru o viata intreaga." declara Ana Ciutu, Coordonator PR, in cadrul proiectului.

Cei trei liceeni romi care au acceptat sa poarte in spate etichetele discriminarii, sunt clasa a XII-a, sunt bursieri si se pregatesc pentru medicina in centrele de tutorat deschise in cadrul proiectului "O generatie de specialisti romi in domeniul medical". Ei se vor plimba in zone centrale, cu etichete de 1 metru inaltime pe spate si vor culege reactii si declaratii din partea trecatorilor.

Experimentul face parte din Campania antidiscriminare "Profesionisti romi in domeniul medical" care abordeaza discriminarea din prisma efectelor pe care aceasta le are - promovarea zilnica a unor stereotipuri are efecte pe termen lung asupra romilor si poate duce la blocaje in dezvoltarea personala si profesionala a acestora.

Campania antidiscriminare este o componenta a proiectului O generatie de specialisti romi in domeniul medical, derulat in Romania de ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei in parteneriat cu Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate - SASTPEN si Open Society Institute.

In cadrul proiectului este implementat un mecanism de sustinere a tinerilor apartinand minoritatii rome prin oferirea de pregatire academica si scoaterea la concurs a peste 400 de burse in domeniul medical in anii academici 2011-2012, 2012-2013.

Pana acum, 78 de studenti medicinisti si elevi ai scolilor postliceale medicale au devenit bursieri, iar 98 de elevi de liceu beneficiaza de burse si sesiuni de pregatire pentru sustinerea examenului de admitere in institutii de invatamant din domeniul medical.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fantezia mea
  • person

    "live life to the best"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right