E timpul pentru un suflu nou in cariera?

E timpul pentru un suflu nou in cariera?
  calendar_month        
Rareori ai parte de jobul la care ai visat intotdeauna si la un moment dat ajungi sa te gandesti cu groaza la ziua de luni, cand va trebui sa te duci din nou la birou, pentru inca o saptamana infioratoare.

Nu asa ti-ai inchipuit cariera ta, insa te-ai obisnuit in timp sa faci toate aceste lucruri care nu iti mai fac placere de mult, in speranta ca...de fapt te amageai singura ca lucrurile poate or sa se schimbe si ca gandul la o noua saptamana de munca va fi unul placut.

Ei bine, nu s-a intamplat. Si poate este momentul sa te gandesti inca o data daca nu este cumva timpul sa iti cauti altceva, ceva care sa te motiveze cu adevarat.

Insa cum stii cu adevarat daca ti-a ajuns? Iata cateva indicii:

Zilele de duminica iti sunt umbrite de gandul la dimineata urmatoare?
Nu este deloc in regula, nici macar in cazul in care intr-adevar urmeaza o saptamana incarcata la birou.

Si este timpul sa faci diferenta intre ingrijorare pentru volumul mare de munca care te asteapta si lehamite, caci in ultimul caz reprezinta un indiciu clar ca lucrurile nu mai merg.

Seful tau vine in birou cu o alta "indicatie pretioasa" iar tie iti vine sa ii tipi in fata ca este un incompetent?
Este absolut normal sa te infurii din cand in cand pe seful tau si sa ti se para nedrept volumul de munca atribuit. Este la fel de normal si sa ai o antipatie totala fata de el ca persoana. Nu trebuie sa iti placa de toata lumea.

Insa in momentul in care ajungi la concluzia ca este un incompetent care se foloseste de pozitia in firma doar pentru a-si impune parerile, treburile devin serioase. Respectul pentru superiorul tau trebuie sa existe, deoarece numai atunci iti duci taskurile la indeplinire cu constinciozitate.

Nu mai simti sa te bucuri pentru reusitele de la munca?
Ai tras tare tu si intreaga echipa cateva saptamani bune sa terminati la timp proiectul cel nou? Totul s-a transformat intr-o reusita care ti-a adus numai laude?

Atunci de ce tu simti ca nu te poti bucura deloc? Poate pentru ca nu te-a motivat nimic in acest proiect si ai muncit doar pentru ca asa trebuia?

Stop. E timpul sa privesti mai serios problema. Nu poti continua asa, pentru ca in timp ori nu vei mai da randament ori vei deveni depresiva.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right