Nu-ti fie frica sa gresesti

Nu-ti fie frica sa gresesti
  calendar_month        
Ai o groaza de task-uri, esti super obosita si observi ca nimic nu iti iese bine. Seful tocmai a tipat la tine din cauza unei greseli facute din neatentie. Te simti neincrezatoare si total inutila, esti in pragul unei crize de depresie. Calmeaza-te, orice problema are rezolvare si orice greseala facuta inseamna un pas inainte. Uite aici mici trucuri pentru a putea face fata situatiei.

Asuma-ti riscul

Propune-ti sa faci ceva, nu bate pasul pe loc. Nu iti fie frica sa duci la bun sfarsit o idee chiar daca ai impresia ca nu este tocmai un rationament bun. Nu iti taie nimeni capul.

Daca lasi un lucru neterminat, te obisnuiesti asa si iti aduci cariera ta profesionala intr-un punct mort. Chiar daca ceea ce ai tu in cap nu este tocmai bun, ai curajul si exprima-ti ideea, niciodata nu vei sti daca e bine sau prost atata timp cat nu incerci.

Invata din greselile tale

Succesul este format dintr-un sir de esecuri. Tocmai de aceea orice greseala pe care o faci nu are un contur negativ, ci din contra unul pozitiv. Trebuie sa stii din ce unghi sa analizezi problema.

Daca stai sa te lamentezi: "Doamne, cat de proasta am fost, ce greseala am facut, acum cum ies eu din asta etc.", tot ce faci este sa te stresezi si sa nu mai lasi creierul sa judece. Daca ai "comis-o" adopta strategii pentru a iesi din incurcatura, si astfel atunci cand te vei mai intalni cu o situatie de criza, ai sa stii cum sa-i faci fata.Gandire pozitiva

O gandire negativa nu atrage decat energii negative. Fii pozitiva si incearca sa vezi totul intr-o maniera optimista. Nu exista situatie care sa nu aiba iesire. Important este sa ai vointa si incredere in tine. Ai sa vezi ca vei reusi in tot ceea ce ti-ai propus.

Fii increzatoare

Increderea se dobandeste. Astfel ca, nu iti face probleme daca nu stai prea bine la capitolul acesta. Totul se poate remedia. Increderea inseamna totalul promisiunilor facute propiei persoane. Fa-ti tie promisiuni si tine-te de ele.

Poti sa incepi cu lucruri marunte gen " nu mai mananc paine" si incearca sa pui in aplicare ceea ce ti-ai promis. Cu timpul vei ajunge sa iti faci promisiuni de o importanta mai mare, legate de profesie cat si de viata personala pe care ti le vei indeplini. Nu lasa nici un vis sa dispara, daca nu ar mai fi visuri, la ce bun sa mai intreprinzi ceva?

Fii responsabila

Daca grestesti o sarcina data de sef, ai puterea sa recunosti si infrunta totul cu capul sus. Seful tau va aprecia curajul si abilitatea ta de a faca fata unei situatii tensionate si incomode pentru tine. Vei da dovada astfel de maturitate si profesionalism.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

flashuri rapide printre aburi de alcool si fum de tigara...
  • person

    "orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right