Stil de lucru

Stil de lucru
  calendar_month        
Viata profesionala este o insiruire de activitati, proiecte, petreceri si conflicte. Unele constructive, altele nu. Dar fiecare cu invatamintele sale.

Cum se desfasoara, in general, un proiect?

Cand se incepe un nou proiect exista un entuziasm general la inceput. Toata lumea vorbeste despre el, face presupuneri, se documenteaza, aduce argumente. Se observa un freamat si o bucurie invioratoare.

In cazuri ideale, totul se deruleaza pana la final in aceasta atmosfera. La sfarsit, toti au realizat ca se pot descurca bine in conditii normale de lucru, managerii si-au putut indruma oamenii sa dea ce au putut mai bun, workerii spera la un viitor minunat.

In unele cazuri exceptionale, dar deloc rare, dupa aceasta stare de beatitudine, in care toata lumea s-a simtit importanta si la capacitati maxine de functionare, apare insa un punct de criza in care se constientizeaza ca deadelineul nu poate fi respectat si proiectul nu poate fi predat la timp.

In acest moment se naruie tot ce s-a zidit pana atunci. Colegii se critica, in fata dar cel mai adesea in spate, fiecare isi asigura spatele, conducerea este in dilema, se pierde un timp in care se cauta motivari, se fac promisiuni. La final, este foarte posibil sa se reorganizeze totul de la zero si povestea sa para un episod SF.

Dar cum si lucrurile rele au un sfarsit, dupa aceea se propune spre realizare un volum de munca impresionabil, pentru care angajatului ii trebuie resurse umane suplimentare, fizice si psihice, pentru a termina lucrul si a face face tensiunii si relatiilor incordate. In general, aceste lucruri se petrec in firme mici sau incepatoare. Dar exceptiile au locul lor bine asigurat.

Incapacitatea de planificare a resurselor si de gestionare a lor determina pierdere de timp, resurse si nervi, unii dorindu-si pensia mai devreme decat ar trebui.

Un stil corect de lucru nu este o calitate desueta. Si este o arta, pe care multi ar dori sa o dobandeasca, sa stie sa imbine trasaturile tuturor intr-o atmosfera de lucru benefica pentru toate partile. Pana atunci, sa dorim noua si celorlalti o viata fericita, fara surprize ce ar putea produce un foc de artificii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ce vrem cu adevarat de la viatza?
  • person

    "numai dragostea poate distruge cu adevarat un om sau un suflet"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right