Tips pentru o sesiune usoara

Tips pentru o sesiune usoara
  calendar_month        
Pentru majoritatea studentilor incep examenele la un numar considerabil de materii grele, o gramada de cursuri, carti si proiecte. Ce ne facem daca mai sunt 2 zile pana la primul examen si nu avem inca dupa ce invata?

Etapa 1

Trebuie sa ne facem un tabel cu datele examenelor, ora si sala unde se vor sustine. Apoi sa aflam numele profesorului si eventual numele asistentului care va supraveghea. In functie de acest lucru vom sti ce, cum si cat sa invatam. In general profesorii cer o anumita parte din materie si anumite cursuri care sa le invatam. Daca nu stim clar acest lucru vom invata la o materie mai mult decat se cere, pierzand astfel timp pretios.

Etapa 2

Ne interesam la colegii din an sau din anii mai mari de cursurile si cartile pe care nu le avem si incercam sa le xeroxam imediat, asa incat inainte cu o saptamana de primul examen sa avem deja tot suportul de curs. Cursurile vor fi aranjate impreuna cu laboratoarele in mape diferite si puse in ordine pe birou.

Etapa 3Verificam daca am fost notati corect la toate colocviile, daca mai sunt teme sau proiecte de predat si in acest caz vorbim cu profesorii pentru eventualele recuperari. Unii profesori scad din nota finala din cazua absentelor, dar la majoritatea facultatilor sunt permise scutirile.

Etapa 4

Analizam tabelul cu examenele sa vedem daca exista vreo materie la care nu avem timp sa invatam sau nu avem nota suficienta de trecere in cadrul laboratorului. In acest caz avem 2 posibilitati: ori lasam examenul ca restanta, ori mergem in speranta ca ne vom aduce aminte ceva si poate vom reusi un 5.

Etapa 5

Ne apucam sa invatam foarte bine pentru examenele la care stim deja o parte din materie si care ni se par usor de trecut (de exemplu limbile straine, pedagogia sau examenele practice). Uneori pentru acestea este necesar doar sa citim o data materia pentru a ne asigura o nota mare.

Etapa 6

Este cea mai grea parte a sesiunii, deoarece acum trebuie sa ne apucam de invatat la materiile cele mai grele (matematica, statistica, filosofie, etc). Aici este esential sa facem un rezumat al cursuilor care sa contina partile esentiale (definitii, formule, scheme, clasificari), subliniate cu un marker colorat.

Primul examen greu va fi cel de care ne vom ocupa cel mai mult. Esential este sa verificam si numarul punctelor de credit pe care le primim in urma trecerii unui examen si sa aflam clar daca este examen sau proba de verificare (de obicei, examenele au mai multe puncte credit decat probele de verficare).

Etapa 7

Facem o recapitulare finala a materiei si ne pregatim pentru sustinerea primului examen.

77918.jpg

Ponturi pentru o sesiune linistita:

Nu invatati mai mult de 4 ore in continuu;

Faceti pauze de cel putin jumatate de ora. Relaxati-va creierul facand o plimbare prin parc sau ascultand muzica;

Nu beti foarte multa cafea si nu invatati noaptea;

Incercati sa invatati intr-un mediu calm, linistit, fara zgomote;

E recomandat sa discutati apoi materia cu cineva care va asculta si va mai poate ajuta cu eventuale sugestii.

In rest... bafta la examene!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Care sunt de fapt Fondurile Structurale
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right