Top 5 femei de succes la nivel mondial

Top 5 femei de succes la nivel mondial
  calendar_month        
Cine ar fi crezut ca dupa multe secole in care barbatii au condus lumea va veni si randul femeilor sa se faca remarcate? Iata ca dupa atata timp, femeile s-au dovedit a fi puternice. Nu numai ca ele au stiut sa isi pastreze statutul unic de mama, sotie si iubita, dar au reusit sa demonstreze unei lumi intregi ca pot fi rationale, ca se pot angaja in treburi serioase si ca pot face o diferenta.

Forbes a realizat un top 100 al celor mai puternice femei din lume, iar noi va prezentam primele 5 locuri in acest clasament. Enjoy it!


Locul I: Angela Merkel - cancelarul Germaniei
Acesta este al doilea an consecutiv cand Angela Merkel este aleasa in topul Forbes ca fiind cea mai puternica si de succes femeie din lume. Ea a continuat sa impresioneze lumea prin maniera ei calculata de abordare a celor doua summituri la care a participat. Merkel a impulsionat marea putere China sa respecte regulile comertului international in calatoria ei de cateva zile, si tot atunci a reusit sa imbunatateasca conditiile in care se desfasoara comertul intre marile puteri ale lumii. 77967.jpgMerkel s-a remarcat si pentru militarea ei pentru drepturile omului, pentru protejarea mediului si pentru stoparea pirateriei de catre chinezi. Angela Merkel este unul din cei mai importanti capi ai Uniunii Europene, astfel ca a reusit sa propuna un nou tratat de guvernare a celor 27 de membre state. Aceasta doamna si-a aratat si latura protectoare atunci cand a venit vorba ca firmele nemtesti sa aiba conducatori sau investitori straini, si a sustinut Germania in aceasta cauza. Secretul succesului ei ni l-a dezvaluit prin biografa ei, Evelyn Roll, care o citeaza: "Tind sa nu trag concluzii pripite. Prefer sa iau totul cu mare minutiozitate la rand si astfel sa pot analiza punctele forte si punctele slabe".Locul II: Wu Yi - vice premierul Chinei
De cand China o are pe Wu Yi, lucrurile au inceput sa se schimbe. Ea a inceput sa conduca o politica de guvernare care a ajutat foate mult dezvoltarea economica a Chinei, astfel incat aceasta sa devanseze a treia putere mondiala economica, Germania. A reusit sa refuze reevaluarea monedei nationale pentru ca asta ar fi insemnat sa piarda China un surplus de 232 miliarde de dolari din comertul cu SUA. China a fost acuzata ca mentin valoarea yenului mica intr-un mod artificial pentru a obtine preturi ieftine la export. Insa Wu Yi mai are mult de munca pana cand va ridica la un nivel mai bun infrastructura economica, societatea si operatiunile legale.


Locul III: Ho Ching - Sef executiv al Temasek Holdings, Singapore
Desi este sotia primului ministru al statului Singapore si este seful executiv al companiei de investitii a statului, foarte rar se aude ceva despre aceasta doamna. Acest lucru nu inseamna insa ca nu o face importanta, din contra, Ho Ching este recunoscuta pentru forta pe care o reprezinta. Ea este cunoscuta ca fiind persoana care a transformat o firma nationala in una cu influenta la nivel continental, reusind sa faca investitii in piata din India si din China, in sectoarele bancare. Datorita lui Ho Ching, cifra companiei de afaceri a crescut cu 27% anual, de la 80miliarde $ pana la 107 miliarde $. Este pentru prima data in istorie cand cifra de afaceri a acestei companii a depasit nivelul de 100 de miliarde. Temasek a afirmat ca intetioneaza sa investeasca pe viitor in bancile britanice. Ho Ching a obtinut o diploma de master in inginerie la Universitatea Stanford, si a ocupat numai pozitii de top atat in sectorul privat cat si in cel public din firmele din Singapore, inainte de a fi numita in pozitia actuala.
Locul IV: Condoleezza Rice - secretar de stat al SUA
Desi Rice se afla in mijlocul reactilor negative la nivel mondial legate de administratia Bush, ea este mai bine vazut decat seful ei, ceea ce nu e foarte greu. In aceste timpuri extraordinar de grele, Condoleenzza s-a aratat foarte eficienta in solutionarea problemelor nucleare ale Iranului si a Koreei de Nord, a ajutat la incetarea focurilor dintre Israel si Lebanon. Desi cunoscuta pentru credintele ei puternice, in ultima vreme Rice a uimit prin flexibilitatea de care a dat dovada. Dupa o serie in care a stat alaturi de neoconservatori, Rice s-a intors la "radacinile" ei, adica la discutiile politice cu Iranul si Syria.Locul V: Indra K. Nooyi - presedinte, sef executiv al PepsiCo, SUA
Nooyi si-a consolidat pozitia in cadrul companiei Pepsi, una din cele mai mari companii din lume, cu un venit anual de 35miliarde $ si o capitalizare pe piata de 105miliarde $. Acum doi ani Nooyi si-a adaugat titlul de presedinte la actualul de sef executiv in cadrul companiei gigant de mancare si bautura, producator de snaksuri Frito Lay, bauturi Pepsi, bautura energizanta Gatorade, sucuri Tropicana si mancare Quaquer: in total 17 branduri sub sigla Pepsi, fiecare aducand pe putin un miliard $ in veniturile companiei. Ea a fost persoana care a transformat Pepsi in mai mult de o bautura, impingand productia de lanturi fast food in 1997 si apoi impartasind vestea achizitionarii companiei Tropicana in 1998. Nooyi s-a nascut in sudul Indiei si si-a obtinut diploma in chimie, fizica si matematica in Institutul Indian de Management din Calcutta si la Universitatea Yale. A venit in SUA in 1978 si s-a angajat la PepsiCo in 1994.

Recomandari