10 lucruri pe care nu trebuie sa le faceti

10 lucruri pe care nu trebuie sa le faceti
  calendar_month   update 26 Iun 2003, ora: 14:04      
Un curriculum vitae este necesar pentru obtinerea tuturor posturilor de pe Terra, fie ca este vorba de posturi in contabilitate, in invatamant, de conducere sau la municipalitate. Dar daca nu-l examinati atent si obiectiv inainte de a-l trimite, al dvs ar putea termina calatoria intr-un cos, ca de altfel si alte documente prost intocmite.

Inainte de a expedia viitorul vostru C.V., verificati urmatoarele 10 puncte:
1. Aparenta este foarte importanta! Nu incercati sa economisiti imprimand C.V.-ul pe hartie de calitate proasta. Verificati bine sa nu aiba greseli gramaticale sau de ortografie, sau mai mult, pete de cafea. Folositi corectorul de ortografie al programului de editare de text si rugati un prieten sa va citesca C.V.-ul; el ar putea gasi greselile care v-au scapat.

2. Un C.V. lung. Daca sunt necesare doua pagini pentru a rezuma cariera dvs, atunci scrieti: redactati un document care va cuprinde toata intinderea profesionala si realizarile dvs. Nu reduceti marimea caracterelor, pentru ca astfel citirea acestuia devine dificila.

3.Adevarul gol-golut. Nu schimbati datele si titlu posturilor pentru a ascunde ca ati fost in somaj, ca ati schimbat frecvent locul de munca sau ca ati ocupat functii mai putin importante. Daca angajatorul verifica andecedentele dvs si descopera ca ati mintit, puteti sa uitati de postul dorit.

4.Pledati-va cauza. Daca cautati o slujba intr-un domeniu unde nu aveti experienta, nu organizati C.V.-ul de maniera cronologica. Structurati-l mai degraba dupa aptitudini; ati putea astfel scoate in evidenta avantajele dvs.

5.Aratati-va sub cel mai bun aspect. Nu va limitati sa copiati descrierea sarcinilor furnizate de serviciul de resurse umane al firmei dvs. Pentru a va arata competentele care le depasesc pe ale altor candidati, trebuie doar sa enumerati sarcinile care va revin. Aratati realizarile si reusitele dvs: extinderea afacerilor, cresterea ratei de rentabilitate, premii obtinute, etc.


6.O scuza buna! Nu mentionati motivele pentru care ati plecat de la locurile de munca anterioare. Enunturile "firma a fost vanduta", "patronul era un idiot" sau "am optat pentru un post mai bine platit" nu trebuie sa aiba loc in C.V.

7.Ce este nou? Daca nu este prea mult sa prezinti C.V.-ul in doua pagini, este inutil sa mentionati toate posturile ocupate pana la acel moment. Seful de personal se intereseaza mai ales de ce ati facut in ultimii zece ani, deci puneti accent pe slujbele mai recente si mai importante.

8.Fiti selectiv. Nu raspundeti la toate anunturile. Daca nu corespundeti exact profilului cerut de firma, nu candidati. Acordati suficient timp citirii ofertelor de munca, recunoasteti-le pe acelea care se potrivesc situatiei dvs si dati un ragaz imprimantei.

9.Evitati excesul de hartii. Nu anexati copii dupa scrisoarea de recomandare, copii dupa notele sau premiile obtinute, numai daca sunt cerute. Daca ati fost contactat pentru un interviu, atunci puteti sa aduceti acesta documentatie si sa o aratati.

10.Fara familiaritati! Informatiile personale nu fac parte din elementele care trebuie sa se regaseasca intr-un C.V. Deci nu trebuie sa includeti informatii legate de starea civila, varsta, etnie, familie sau distractii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Seductie...
  • person

    ""nu vreau decat un colt de cer sa cada pe pamant...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right