3 retete de succes pentru interviul de angajare

3 retete de succes pentru interviul de angajare
  calendar_month       web myjob.ro  
Un job bun se obtine intotdeauna in urma unui interviu, unde ai sansa sa iti expui experienta si abilitatile. Succesul tau la orice intalnire cu recrutorul vine odata cu raspunsul la urmatoarea intrebare: Ai instrumentele, resursele si atitudinea necesare ca sa il determini pe angajator sa iti ofere locul de munca?

Instrumente

Tinuta pentru interviu: investeste intr-o tinuta office , pantofi in ton si accesoriile de rigoare. Te vei prezenta impecabil la interviu si vei face o buna impresie.

CV-ul: Daca recrutorului ii ia mai mult de 30 de secunde sa iti citeasca CV-ul tau, rezultatele tale nu sunt evidentiate sau ai greseli de ortografie, risti sa nu fii chemata la interviu.

Lista de referinte: Te vei diferentia pozitiv de alti candidate daca poti prezenta o lista de persoane care te pot recomanda. Da aceasta lista recrutorului, insa numai la cerere.

Abilitati pentru interviu: Stii la ce intrebari se asteapta angajatorul sa raspunzi? Stii ce intrebari se pun de obicei la interviu? Evalueaza-te (aptitudini, puncte tari, arii de dezvoltare) si documenteaza-te in legatura cu compania (cultura, marime, produse si servicii).

ResurseSite-uri de recrutare: inregistreaza-ti un CV si consulta articolele de specialitate despre interviul de angajare - intrebari si raspunsuri, negocierea salariului, scrisoare de multumire si de recomandare.

Retea de contacte si informatii despre interviu: Sa intalnesti persoane din domeniul tau de activitate este critic in faza de cautare a unui job, mai ales in ariile creative si cele ONG. Pentru a construi o lista cu contacte, incepe cu cercul interior (familie si prieteni) si extinde-l (profesori, colegi, cunostinte).

Evenimente de cariera: Ce oportunitati exista sa te intalnesti cu reprezentanti ai diverselor companii? Pe langa targurile de joburi (mai rare sau chiar inexistente in prezent), evenimentele de cariera - conferinte, comunicari, intruniri - sunt utile pentru a intra in contact cu reprezentantii companiei.

Atitudine

Stil de comunicare: Felul in care te prezinti, ca specialist, ca tanara absolventa care este doritoare sa intre in campul muncii etc. determina caracterul unui debut la interviul de angajare. O strangere de mana ferma fata de una moale, privirea increzatoare vs cea timida, vorbit clar vs foarte incet si balbait - toate tin de stilul de comunicare.

Asteptari: Exista persoane care pur si simplu asteapta sa primeasca oferte de job fara a face nimic. Ca sa te diferentiezi de ceilalti, fa un pas in fata. In cazul in care consideri ca o aplicatie la job nu este indeajuns, vino tu catre angajator si fa o cerere de angajare.

Incredere: CV-ul tau poate sa nu te faca, pe hartie, cea mai potrivita candidata. Dar tocmai interviul de angajare iti ofera sansa de a demonstra cat esti de buna in ceea ce urmeaza sa faci. Atat timp cat compania a considerat ca merita sa te cheme la interviu, ai incredere ca ai potential si obtii jobul.

Autor: Oana Voinea, Redactor Specialist Resurse Umane

Recomandari

Newsletter Ele.ro

CSU Ploiesti a facut baschetul de rusine!!!
  • person

    "afla cum gandesc femeile si ce anume isi doresc!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Shore Crossbody
Shop Ele.rochevron_right