4 lucruri pe care sa nu le spui la interviu
history_edu ele.ro calendar_month 29 Feb 2012, 09:48
Atunci cand ajungi fata in fata cu angajatorul risti sa spui niste lucruri care la prima vedere pot sa para amuzante sau spirituale, dar in realitate pot reprezenta o bila neagra pentru tine.
Chiar daca ai in CV impecabil trebuie sa iti masori cu atentie toate cuvintele, chiar daca angajatorul pare a fi foarte prietenos. Iata cateva dintre lucrurile pe care nu ar trebuie sa le spui in timpul unui interviu de angajare.
1. Sunt cea mai calificata persoana pentru acest job
Chiar si cei mai bine pregatiti canditati recunosc ca nu stiu daca ei sunt cei mai buni pentru ca efectiv nu cunosc concurenta. Astfel de replici nu fac decat sa te transforme in ochii angajatorului intr-o persoana naiva si foarte plina de sine. In plus, este foarte posibil ca tu, de fapt, sa te afli printre cel mai putin pregatiti candidati. Cu siguranta o atfel de replica nu va fi in avantajul tau.
Este recomandat sa ai o atitudine normala, sa ai incredere in tine, dar sa eviti sa te lauzi si sa pari ca ai o parere extraordinara despre tine. O regula care se aplica inca din copilarie si care este perfect adevarata si acum: nimanui nu ii plac laudarosii.
2. Cu ce se ocupa aceasta companie?
Se presupune ca in momentul in care ajungi la un interviu , stii deja care este domeniul de activitate al companiei. Daca in cadrul interviului tu intrebi cu ce se ocupa compania, fara indoiala nu vei face parte din lista de optiuni a angajatorului. Asigura-te ca inainte de a merge la interviul de angajare cunoscuti foarte multe detalii despre companie, inclusiv anul in care aceasta a fost infiintata, proiectele in care a fost implicata etc.
Angajatorul iti va da dealii care nu pot fi cunoscute de o persoana din exterior, dar detaliile de baza trebuie sa le cunoscti. Poti afla aceste informatii atat de pe site-ul companiei sau din diferite articole si materiale din presa.
3. Nu am niciun punct slab
Este imposibil sa nu ai niciun punct slab. Acest lucru inseamna ca esti perfecta sau ca minti. Iar cum nu s-a nascut inca o persoana perfecta, devii un canditat mincinos, iar acest lucru nu te avantajeaza. Cand angajatorul te roaga sa ii spui unul dintre punctele tale slabe este nevoie sa te gandesti bine. De preferat este sa te limitezi la lucruri simple si naturale, cum ar fi ca uneori esti uituca (dar numai cu lucrurile minore) sau ca uneori te incapatanezi sa duci la bun sfarsit un lucru chiar daca toti cei din jur iti spun ca este imposibil. Angajatorul va aprecia sinceritatea si va retine ca in cazul in care te angajeaza va trebui sa fie atent la anumite aspecte.
4. Sunt perfectionista
Atunci cand spui ca esti perfectionista, este ca si cum ai spune ca muncesti prea mult, ca lucrezi in timpul liber sau ca esti prea buna la ceea ce faci. Chiar daca este adevarat ca esti perfectionista, evita sa spui acesti lucru. O astfel de declaratie te va face sa pari nesincera si falsa. Incearca ceva nou. Toti angajatorii au auzit deja de la oameni ca sunt perfectionisti, iar in momentul in care acestia au inceput sa lucreze s-a dovedit ca erau de fapt delasatori sau nepasatori si neatenti.
Autor: Corina Petrea
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Diferente fonduri structurale - fonduri pre-aderare (2)
- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"