5 greseli uriase in job hunting
history_edu ele.ro calendar_month 30 Mar 2010, 16:20
In majoritatea cazurilor, angajatorul este cel care isi permite luxul de a alege din mai multi aplicanti calificati, oricare dintre ei fiind in stare sa faca acel job. Acesta este momentul in care candidatii se diferentiaza prin detalii, sau mai bine zis, prin greselile pe care le-au facut. Ai grija sa le eviti!
1. Folosesti o adresa de e-mail neprofesionista
De exemplu: dragutzica@domeniu.com sau, si mai rau, pisicasexy@domeniu.com.
Poti sa te gandesti ca este o adresa usor memorabila, insa angajatorul va crede probabil ca nu esti o persoana pe care se poate baza si se va teme sa nu dai aceasta adresa de mail si colaboratorilor firmei, dupa ce te va angaja.
2. Lasi un mesaj caraghios pe robot
De exemplu: "A e de la Ana, B e de la bere - si de la motivul pentru care nu sunt acasa. Asa ca lasa un mesaj, ok?"
Ai putea sa crezi ca ai cel mai amuzant mesaj pe robot din intreaga tara si ca prietenii tai se vor amuza la maxim, insa angajatorul nu va fi la fel de entuziast la gandul ca ai putea fi o betiva sau sa nu ai pic de feminitate in tine. El te cunoaste doar dupa aparente!
3. Trimiti un CV si o Scrisoare de Intentie cu greseli de ortografie
Stim ca tu gandesti: "Si ce-i cu asta? Toata lumea mai face greseli, chiar si angajatorii! Nu-i mare lucru daca am o greseala sau doua prin CV . Probabil ca angajatorul nici macar nu va oberva."
Angajatorul va gandi: "Toata lumea face greseli, chiar si eu. Dar mai mult de o greseala in CV sau in scrisoarea de intentie e intolerabila, dar daca ma gandesc mai bine, chiar si una e prea mult. Cum voi sti daca aceasta persoana nu va face greseli si in discutiile cu colaboratorii companiei?"
4. Te duci nepregatita la interviuri
Te gandesti ca te vei descurca tu cumva atunci cand te vei vedea pusa in fata cu situatia de a raspunde la intrebari? Angajatorul insa va vedea o persoana care nu a facut niciun efort pentru a se pregati si pentru a afla niste informatii despre compania pe care o conduce. Companiile vor angajati carora sa le pese de locul unde muncesc.
5. Uiti sa trimiti e-mail de multumire dupa interviu
Te gandesti: "Asta e o gluma? Oamenii chiar trimit astfel de e-mailuri?"
Angajatorul se va gandi ca nu ai deloc talente de comunicator si nici macar bun-simt. Daca ai fi vrut cu adevarat postul, nu ai fi uitat sa dai si un e-mail de multumire.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Capitolul 1 Ziua 1
- person
"this may hurt alittle, but it's something you'll get used to..."