5 pasi pentru a fi gata de interviu

5 pasi pentru a fi gata de interviu
  calendar_month        
Cv-ul tau si cu scrisoarea de intentie te-au ajutat sa obtii un interviu la slujba mult dorita. Acum este timpul pentru urmatorul pas.

Cel ce te intervieveaza este interesat sa afle cine esti si ceea ce poti face pentru companie si cum aptitudinile tale pot contribui la nevoile organizatiei.

Obiectivul interviului este sa aduci motive bune pentru a fi angajat. Cheia unui interviu reusit este prepararea. Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmezi?

Pune-te in locul celui ce te intervieveaza
Primul pas este sa te pui in locul angajatorului. Poate fi dificil pentru ca celor mai multi oameni le lipseste antrenamentul in aceasta privinta. Gandeste-te la cum il poti ajuta pe angajator sa obtina informatiile pe care le doreste.

Gandeste-te la cele trei intrebari nepuse
Fii constient de faptul ca toate informatiile care sunt adunate la un interviu prin testare, discutii si intrebari se refera de obicei la trei intrebari din capul angajatorului:

1. Esti apt pentru job? (aptitudini tenice, experienta, capacitati)
2. Iti vei indeplini job-ul? (etica de lucru, motivare, atitudine)
3. Te potrivesti? (stil general si caracteristici personale, performanta, valori, abilitatea de a te intelege cu ceilalti)

Este important pentru tine sa ajuti angajatorul sa obtina raspunsurile la aceste intrebari.Controleaza-ti emotiile
Angajatorii spun ca nu exista substitut pentru a abordare pozitiva, matura si un simt puternic de respect de de sine. Emotional, te ajuta daca faci urmatoarele:

defineste interviul ca pe o intalnire de afaceri cu scopul de a schimba informatii. Acest lucru te va ajuta sa castigi increderea de care ai nevoie pentru a te prezenta pe tine si calitatile tale obiectiv.

zambeste. Angajatorii sunt deseori atrasi de de candidatii care au abilitatea de a face acest lucru confortabil.

treci peste aspectele emotionale ale plecarii de la job-ul anterior inainte de a te duce la un interviu. Cand angajatorul nu cheama un candidat la al doilea interviu este de obicei pentru ca ca nu cred ca respectivul este pregatit sa mearga mai departe. Nu uita ca un interviu nu este locul unde iti rezolvi problemele de la job-ul anterior.

Fii mandru de tine
Nu te vinde ieftin. Angajatorii spun ca anumiti candidati isi minimizeaza experienta. Fii mandru si evident in legatura cu ceea ce ai facut si ai realizat.

De asemenea problematic este atunci cand un candidat ii spune angajatorului ca job-ul suna bine, dar ca ar dori sa faca altceva, dar nimic nu este mai important decat oportunitatea curenta.

O prezentare saraca a talentului tau nu poate sa faca decat rau. Seteaza-te pentru succes nu pentru esec.

Documenteaza-te
Trebuie sa te informezi cat de mult posibil asupra job-ului, firmei sau companiei inainte de interviu. Angajatorii spun ca acest lucru poate separa candidatii.

Daca te documentezi singur, fa tot ce poti pentru a afla ce nevoi are angajatorul respectiv. Apoi trebuie sa determini care sunt:

3 talente cheie pe care le aduci tu;
caracteristicile personalitatii;
realizarile cheie.

Apoi comunica-le angajatorului. Fii pregatit sa spui aceste informatii chiar daca angajatorul nu te intreaba aceste lucruri. Poti face acest lucru astfel: "Sunt cateva lucruri despre mine care v-ar ajuta sa le stiti".

E corect sau nu, dar este deseori adevarat ca o impresie despre o persoana se construieste in primele 90 de secunde. Este momentul sa-ti revizuiesti modul in care te prezinti.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Pentru o frumusete de regina
  • person

    "mereu in forma!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right