5 semne ca CV-ul tau e depasit

5 semne ca CV-ul tau e depasit
  calendar_month        
Piata muncii nu mai e ca acum 5 ani. Si nici vanatoarea de job-uri!

Cei mai de succes candidati sunt aceia care sunt gata sa se adapteze la mediul schimbator de afaceri. Insa uneori chiar nu conteaza cat esti tu de pregatita pentru peisajul modern, daca CV-ul tau arata ca-n `94!

Crezi ca CV-ul tau vorbeste limbajul managerului modern? Sau are nevoie de o transformare spectaculoasa? CV-ul tau e depasit daca:

1. Il fortezi sa incapa intr-o pagina

Ai redus dimensiunea font-ului la 8, ai eliminat marginile si ai scos informatii cheie despre tine, intr-un cuvant, ai facut totul pentru a respecta regula numarul unu a CV-ului din trecut, si anume aceea a CV-ului de maximum 1 pagina.

Mare greseala! Cum sa ai CV-ul la fel de lung ca al unui absolvent recent de facultate? Nu ma intelege gresit: CV-ul trebuie sa fie concis. Recrutorii sunt oameni ocupati, nu au timp de cariere lungi. Dar daca ai experienta pentru acel post de 2 pagini, nu te limita la una!

2. Listezi un obiectiv

Bineinteles ca-ti doresti sa castigi mai multa experienta in campul/sectorul/tipul de companie in care aplici. Interesul tau pentru job subliniaza acest lucru. Chiar trebuie sa o si declari sus si tare in CV?

La acest nivel in cariera, managerii sunt mai mult interesati de ceea ce poti face tu pentru ei, nu ei pentru tine! Daca vrei totusi sa explici care sunt motivele pentru care ai aplicat pentru job, fa-o in scrisoarea de motivatie. S

3. Scrii "Referinte disponibile la cerere" la sfarsitul CV-ului

Inca o data, aceasta e o risipa de spatiu valoros in CV, ca si listarea obiectivelor.

Managerul care este interesat sa te angajeze presupune deja ca daca iti va cere referinte le va si primi. Ce, ai de gand sa spui "nu"?

In loc sa scrii fraza aceasta depasita in CV, mai bine pregateste o lista cu referinte, cu detalii de contact si relatiile tale cu fiecare persoana de pe acea lista. Tine-o asupra ta in caz ca ti-o cere cineva. Un manager serios nu-ti va cere lista pana cand nu va fi gata sa-ti faca o propunere serioasa.

4. Trimiti CV-ul in varianta word ca atasament la e-mail

Desi nu poti fi penalizata ca trimiti CV-ul in varianta word, ar fi mai frumos si mai modern sa-l convertesti in PDF inainte sa-l trimiti!

Un document PDF arata pur si simplu mai curat! In plus, PDF-ul e acelasi pe orice calculator, in timp ce Word-ul are diferite variante, mai vechi sau mai noi, si risti ca angajatorul sa nu-l poata citi! In plus, chiar vrei ca numele fostei companii pentru care ai lucrat sa apara subliniat cu rosu?

5. Listezi fiecare job in ordine cronologica

Pe vremuri, persoana care avea cea mai multa experienta obtinea si job-ul!

In prezent, persoana care este cea mai talentata si care s-a dovedit de mare ajutor pentru fostii ei angajatori va obtine si job-ul!

Daca vrei sa fii acea persoana, ai grija sa o spui si in CV. Nu lista job-uri care sunt irelevante pentru locul de munca dorit doar pentru a umple spatiul. In loc de asta, mai bine dezvolta rolul tau la job-urile relevante.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tiramisu
  • person

    ""oh, have you seen the muffin man, the muffin man, the muffin man?...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right