6 intrebari pe care nu ar trebui sa le adresezi in timpul interviului

6 intrebari pe care nu ar trebui sa le adresezi in timpul interviului
  calendar_month        
La sfarsitul fiecarui interviu , angajatorul iti va spune ca ii poti adresa orice intrebare in cazul in care ai curiozitati sau nelamuriri. In mod normal se recomanda sa ii adresezi un set de intrebari, insa trebuie sa le alegi cu atentie. In general ar trebui sa pui intrebari referitoare la natura jobului, la responsabilitatile pe care le vei avea, la echipa alaturi de care vei lucra sau la posibilitatile de avansare.

Totusi, exista si o serie de intrebari pe care nu ar trebui sa le adresezi sub nicio forma. Iata cateva dintre acestea.


1. Cu ce se ocupa compania?

Ce angajator crezi ca ar oferi un job unei persoane care nu stie care este domeniul de activitate al companiei pentru care da interviu. Se presupune ca ar trebui sa te duci la interviu pregatita 100% si sa cunosti pana in cele mai mici detalii domeniul in care activeaza compania.

In cazul in care vei adresa o asemenea intrebare sunt doua sanse: sa primesti un raspuns ironic si sa ai noroc de un angajator care te va aprecia pentru ceea ce stii sa faci sau sa primesti un raspuns detaliat, dar sa nu mai fii chemata la un al doilea interviu.

2. Ce beneficii imi oferiti?

In mod clar o asemenea intrebare nu este potrivita la un interviu. Pe langa un salariu pe care il negociezi cu angajatorul, acesta nu are obligatia de a-ti oferi diferite bonusuri sau privilegii, decat daca acest lucru este mentionat in contract sau la "mica intelegere". Totusi, evita sa fortezi mana angajatorului si sa lasi impresia ca esti interesata doar de beneficiile materiale.

3. Pot pleca la ora 15 in zilele de joi?

Daca ceri "tratament special" fata de ceilalti angajati chiar inainte de a obtine locul de munca, fii sigura ca nu te vei mai afla pe lista cu posibili angajati. Chiar daca ai anumite probleme de rezolvat sau daca ai nevoie de un program preferential, ar fi bine sa aduci in discutie aceste lucruri doar dupa ce ti s-a facut oferta de angajare. Chiar si asa, trebuie sa ii mentionezi angajatorului ca daca pleci mai devreme iti vei rezolva toate taskurile in timp util, astfel incat ceilalti colegi sa nu fie nevoiti sa iti faca treaba.

4. Angajatii au reducere la produsele oferite de companie?

Din nou, nu te arata extrem de interesata de avantajele materiale. Daca beneficiezi de anumite lucruri, angajatorul se va asigura ca vei sti acest lucru inca de la inceput. Altfel, evita asemenea intrebari sau apropouri.

5. Verificati referintele?

Un angajator caruia i se adreseaza o astfel de intrebare in timpul interviului, in mod sigur iti va verifica referintele. Este absolut evident faptul ca vei ridica anumite semne de intrebare intervievatorului si ca dai semne de banuiala in ceea ce priveste informatiile din CV-ul tau.

6. Cum m-am descurcat?

Daca la finalul interviului ii adresezi aceasta intrebare angajatorului si daca il pui in situatia in care sa te compare cu alti pretendenti la acelasi post, nu vei face decat sa ii arati disperare. Evita sa pari disperata (chiar daca ai nevoie de jobul respectiv indiferent de conditii) si lasa-i impresia ca daca nu te angajeaza el, o va face oricum altcineva.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari