7 intrebari dificile la interviu si raspunsurile potrivite

7 intrebari dificile la interviu si raspunsurile potrivite
  calendar_month        
Faptul ca ai un CV impresionant si o experienta care te va ajuta sa iesi invingatoare in fata altor candidati, nu este intotdeauna suficient. Pentru a-l impresiona pe intervievator trebuie sa ai pregatite cateva raspunsuri pentru cele mai dificile intrebari care ti se pot adresa.

1. Ce ai putea sa-mi spui despre tine?


De foarte multe ori, nici cei mai buni specialisti nu sunt pregatiti pentru aceasta intrebare si se afla in dificultate in incercarea de a gasi raspunsul potrivit. Cel mai bine este sa incepi sa povestesti, pe scurt, despre studiile pe care le-ai finalizat, despre cursurile care au legatura cu jobul pentru care aplici si eventual despre cat de mult iti place sa lucrezi in acest domeniu.

2. Ce stii despre aceasta companie?

Daca vii nepregatita la interviu si daca nu stii date esentiale despre compania respectiva, sansele sa obtii jobul devin destul de limitate. Inainte de a pleca de acasa, incearca sa gasesti cateva informatii despre firma respectiva. Anul in care a fost infiintata, proiectele pe care le are la activ etc.

3. De ce vrei sa lucrezi pentru noi?

Spune-i intervievatorului ca esti atrasa de proiectele pe care le are compania, ca privesti in aceeasi directie de dezvoltare si ca ai vrea sa te implici in toate actiunile acesteia. De asemenea, poti pune accent pe echipa imbatabila a companiei si pe faptul ca vrei sa lucrezi alaturi de cei mai buni.

4. Ce poti face pentru noi, iar un alt concurent nu ar putea?

In acest moment poti pune accent pe studiile si cursurile urmate, dar si pe faptul ca ai aceleasi viziuni ca si compania. Vorbeste despre cum poti ajuta la dezvoltarea companiei, despre modalitatile in poti promova serviciile, proiectele si produsele pe care aceasta le ofera.

5. De ce ar trebui sa te angajam?

Formuleaza un raspuns care sa evidentieze faptul ca pregatirea si experienta ta bogata te vor ajuta sa aduci beneficii multiple companiei. De asemenea, nu uita sa mentionezi intervievatorului ca iti place sa muncesti, mai ales ca este vorba despre un domeniu la care te pricepi foarte bine si ca poti veni intotdeauna cu lucruri noi.

6. Cat timp crezi ca ai putea sa lucrezi aici?

Nu te gandi la un termen fix. Mai degraba spune ca vei ramane intr-o companie atata vreme cat jobul respectiv te va face sa te simti provocata si nu plafonata. Acest lucru ii va arata angajatorului ca iti plac lucrurile noi si ca nu esti genul de persoana care se complace in rezolvarea unor taskuri fix in fiecare zi.

7. De ce ai plecat de la ultimul loc de munca?

In general angajatorii cauta oameni onesti, dedicati, care sa ramana in posturile pentru care sunt angajati pentru o perioada cat mai lunga. Nu ii spune angajatorului ca ultimul job te plictisea, asa ca ai decis sa te retragi. Spune-i, spre exemplu, ca nu ti se mai respecta punctul de vedere, ca taskurile tale au fost modificate atat de mult incat nu mai faceai nimic din lucrurile pentru care te-ai angajat sau ca tu aveai o alta viziune asupra modului in care lucrurile trebuie sa functioneze. Evidentiaza-i angajatorului ca tu nu poti sa lucrezi cu drag pentru o cauza pe care nu o intelegi si, astfel, nu o sustii.


Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari