7 lucruri pe care sa nu le spui niciodata la interviu

7 lucruri pe care sa nu le spui niciodata la interviu
  calendar_month        
Ai depus CV-ul , ai fost chemata la un interviu, iar acum te pregatesti sa il impresionezi pe angajator cu cele mai bune calitati ale tale. Oricat de bine pregatita ai fi, indiferent de studiile finalizate si fosturile locuri de munca, trebuie sa ai grija la lucrurile pe care le spui, dar mai ales la cele pe care NU trebuie sa le spui in timpul unui interviu.

Cu ce se ocupa compania?


Se presupune ca un posibil angajat ar trebui sa cunoasca deja domeniul de activitate al companiei la care vrea sa angajeze. Adresand aceasta intrebare angajatorului, nu faci decat sa ii dovedesti ca esti total nepregatita si ca nu te-ai deranjat sa te informezi si faci un mic research. Aceasta intrebare te va elimina, in mod sigur, de pe lista viitorilor angajati.

Cu cat voi fi platita?

Desi probabil ca acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care vrei sa le stii, este bine sa il lasi pe angajator sa deschida acest subiect. Nu te arata extrem de interesata de acest aspect (chiar daca esti) si incearca sa pui accentul pe dezvoltarea personala, pe lucrurile pe care le poti invata din jobul respectiv.

Nu folosi cuvinte sau expresii deplasate

Un angajator se asteapta sa aiba subordonati care sa faca cinste companiei lui si sa o reprezinte pe aceasta in cel mai bun mod posibil. Daca o persoana care este chemata la interviu incepe sa foloseasca un limbaj nepotrivit, indecent sau cuvinte de argou, risca sa piarda orice sansa de angajare.

Ce beneficii voi avea?

Daca il intrebi pe angajator despre beneficii, bonusuri, vacante oferite de companie, de asemenea nu vei face o impresie prea buna. Nu uita ca scopul interviului este de a face o impresie buna si de a discuta despre care sunt taskurile si indatorititle tale, care este programul de lucru etc.

Evita sa faci discriminari

Chiar daca nu suporti o anumita rasa, religie, etnie etc, este recomandat sa eviti sa faci comentarii asupra acestui subiect. Evita sa faci acest lucru chiar daca angajatorul deschide subiectul - poate fi doar un test pe care este posibil sa il pierzi. Cel mai bine este sa te declari impartiala si sa specifici ca nu judeci persoanele in functie de rasa sau alte optiuni personale.

Nu il critica pe fotul angajator

Indiferent de cat de nemultumita esti de fostul angajator, nu intra in detalii cu intervievatorul. In cazul in care acesta a fost motivul plecarii tale, este suficient sa mentionezi ca a existat o incompatibilitate profesionala si ca aveati viziuni diferite asupra modului in care trebuia sa se desfasoare taskurile tale.

Nu spune povestea vietii tale

Angajatorul te va ruga sa ii spui cateva lucruri despre tine. Din pacate, multi angajati cad in plasa in acest sens si incep sa il plictiseasca pe angajator cu detalii inutile. Atunci cand ti se adreseaza aceasta intrebare, este suficient sa vorbesti despre studiile terminate, despre ambitiile tale, despre lucrurile pe care vrei sa le faci in domeniul profesional, despre hobby-urile tale (mai ales daca au legatura cu jobul pentru care ai aplicat) etc.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari