Al doilea job - intre dorinta si necesitate

Al doilea job - intre dorinta si necesitate
  calendar_month        
O persoana isi ia al doilea job din motive financiare. Dar, pe de alta parte, al doilea job presupune ca nu vei mai avea timp liber pentru familie si prieteni care nu te vor mai vedea la fata.

Daca totusi te-ai decis la un al doilea job, iata cateva strategii pentru a gasi un astfel de job si a putea supravietui la lungile ore de munca:

Inainte de a cauta un al doilea job, verifica politica angajatorului actual cu privire la anagajatii care lucreaza in alta parte.

Intelege motivele pentru care iti iei al doilea job. Daca este doar din motive financiare, poate poti discuta cu angajatorul actual sa-ti mai dea de lucru ca sa fi mai bine platit mai degraba decat sa-ti iei un al doilea job.

Incearca o perioada de proba. Orele lungi de lucru te pot extenua si este bine de vazut daca poti face fata cu usurinta.

Gaseste un job care sa fie din domeniul tau de interes. Poate ca job-ul principal este unul de birou, plictisitor. Asa ca poti incerca ceva distractiv cum ar fi cel de ghid sau un job mai neobisnuit.Cauta ca al doilea job sa fie mai putin stresant. Daca primul job este sub influenta presiunii, cauta ca al doilea sa fie relaxant pentru tine.

Gaseste job-uri care sunt ca si locatie aproape unul de celalalt. Sau aproape de unde locuiesti. Timpul tau va fi limitat oricum fara sa mai adaugi deplasarile lungi de la un loc la altul.

Cauta noi oportunitati la noii angajatori. Daca te intereseaza o schimbare de cariera, dar nu esti sigur ce vrei sa alegi, foloseste al doilea job pentru a-ti testa unele dintre ideile in privinta unei noi cariere.

Redu din activitati. Daca ai doua job-uri, este timpul sa mai tai din activitatile in plus pe care le aveai inainte de al doilea job.

Fa-ti timp pentru cei importanti din viata ta. Trebuie sa gasesti o modalitate pentru a petrece timp cu familia si prietenii sau relatiile respective vor avea de suferit. Daca ai un partener, fii sigur ca este de acord cu planurile tale.

Trebuie sa stii cand este timpul sa renunti. Fie ca este vorba de telul tau financiar sau de momentul cand incepi sa obosesti fizic sau psihic. Trebuie sa renunti la incarcatura respectiva. Asta nu inseamna neaparat ca renunti la al doilea job daca a devenit noua ta pasiune in cariera.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

La multi ani mami
  • person

    ""in viata nu exista victorii si infrangeri definitive.lupta si vei castiga!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right