Atitudinea, cheia succesului in cariera

Atitudinea, cheia succesului in cariera
  calendar_month       web myjob.ro  
Daca nu-ti poti schimba soarta, schimba-ti atitudinea. (Amy Tan)

Succesul in cariera ar trebui sa vina ca o incununare a eforturilor tale, a invatarii si dezvoltarii personale. Insa de multe ori succesul nu pare a fi prezent, din multe motive. Unul dintre acestea este atitudinea ta fata de ceilalti, de propria cariera si de munca pe care o faci.

Nimic nu este mai important pentru succes in cariera sau viata decat atitudinea: nici educatia, nici aptitudinile, sanatatea, bogatia sau oportunitatile. Pentru a atinge telurile pe care ti le-ai propus, incepe printr-o atitudine proactiva fata de cariera ta.

Ce este atitudinea?
Atitudinea poate fi:
• dispozitie;
• perspectiva;
• punct de vedere;
• conceptie.

Atitudinea este felul in care vezi lumea: "Doi oameni privesc afara printre gratiile unei inchisori. Unul vede noroiul, altul vede stelele." Tu ce vezi?

Atitudinea poate fi schimbata. Totul tine, la urma urmei, de tine. A vedea in noile responsabilitati la job o provocare in cariera sau, din contra, o povara pentru care nu stii daca vei primi sau nu bonusuri la salariu tine de ce atitudine iei in fata situatiei.

Nu pozitia, ci dispozitia
Felul in care abordezi problemele de cariera spune multe despre perspectiva de a avea succes. Deschiderea fata de nou, acceptarea provocarilor, diplomatia, rabdarea de a intelege o situatie inainte de a actiona impulsiv sunt toate elemente cheie pentru succes in cariera.

Poarta-te asa cum vrei sa devii!
Esti pesimista si ai impresia ca nu progresezi in cariera? Poarta-te ca si cum ai fi optimista, ca si cum nu ai observa niciun ghinion la job si, cat de curand, vei vedea ca noua atitudine te la purta catre succesul dorit.

Impresiile nu afecteaza realitatea, ci doar pe tine insati
Cariera poate fi un cuvant care sa atarne greu pentru tine, un aspect important al vietii tale. Nu lasa impresiile gresite, micile rautati de la job sau un prim esec sa iti afecteze cariera! Vezi partea pozitiva a lucrurilor, o greseala astazi inseamna un succes maine, pentru ca doar gresind ai putut invata.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Visati cu mine
  • person

    "http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right