Cate sanse ai la un targ de recrutare?

Cate sanse ai la un targ de recrutare?
  calendar_month        
Ai auzit de multe ori despre targuri cu locuri de munca dar nu ai participat niciodata la unul. Acum insa te-ai gandit ca o intalnire cu cativa zeci de angajatori din zona ta ar putea fi interesanta si chiar plina de succes. Ce trebuie sa stii in momentul in care te decizi sa participi la un astfel de targ?

Iti pregatesti 30 de copii ale Cv-ului tau, iti exersezi strangerile de mana si iti alegi costumatia pentru interviu. In afara de asta mai sunt cateva detalii la care trebuie sa fii atenta pentru a-ti asigura succesul.

Acorda atentie CV-ului tau, in special greselilor de ortografie care s-ar fi putut strecura in el. Foloseste fonturi simple si nu il umple cu tot felul de premii speciale pe care le-ai obtinut la un concurs pe clase in liceu. Acum telul tau e sa treci de prima scanare a candidatilor. Pentru asta ai nevoie de un simplu CV bine scris.

Inainte de targ cauta informatii despre companiile care vor fi prezente acolo. Incearca sa stii cate putin despre fiecare companie, sau cel putin despre cele care te intereseaza cel mai mult. Angajatorilor le face placere sa raspunda la intrebari pertinenente, dar nu sa dea detalii despre activitatea companiei despre care presupun ca tu stii cate ceva din moment ce vrei sa lucrezi acolo. Fa-ti un plan si alege trei companii pe care urmeaza se le abordezi. La interviurile de la targuri ai un timp foarte scurt la dispozitie pentru a impresiona angajatorul. Profita de el din plin.

Pregateste-ti o descriere in cateva fraze. Aceasta parte e cu doua taisuri. Trebuie sa vorbesti despre tine indeajuns ca sa impresionezi, dar nu prea mult pentru a incetini ritmul interviurilor. Pastreaza pe tot parcursul discutiei contact vizual si concentreaza-ti mesajul. Inainte de finalul discutiei, intreaba angajatorul care este urmatorul pas.


Ce trebuie sa ai cand mergi la un targ de recrutare?

Copii dupa CV (25 - 40)
Un zambet, o strangere de mana ferma si o atitudine pozitiva
O prezentare de 30 de secunde. (ex: Buna ziua! Sunt Ana Costea. Sunt studenta in ultimul an la Universitatea Bucuresti si imi voi lua licenta cu specializarea marketing. Sunt interesata de o cariera in acest domeniu si, dupa cum puteti vedea in CV-ul meu, tocmai am absolvit un curs de preagatire in acest domeniu in afara universitatii. Sunt foarte interesata sa discut cu dumneavoastra posibilitatile de colaborare in acest departament.)
Informatii despre firmele angajatoare
Energie (la aceste targuri petreci mult timp in picioare perindandu-te de la o companie la alta)


Ce nu trebuie sa faci la un targ de recrutare?

Nu te duce insotita de un grup de prietene, interactioneaza singura cu angajatorul
Nu cara dupa tine genti mari sau rucsaci. Pune-ti CV-urile intr-o mapa profesionista.
Nu te imbraca sport
Nu veni abia in ultima jumatate de ora a targului. Multi dintre angajatori vin de departe si pleaca inainte de incheierea evenimentului.


Ce trebuie sa iei cu tine de la targ?

Carti de vizita de la persoanele cu care vorbesti
Notite despre interviurile pe care le-ai avut
Brosuri ale companiilor cu prezentari complete
O imagine buna despre acest tip de evenimente si oportunitatile pe care le ofera
Incredere in tine. Targurile iti ofera posibilitatea de a exersa comportamentul tau la interviuri. Profita de ele!

Recomandari