Ce sa nu spui la un interviu

Ce sa nu spui la un interviu
  calendar_month        
Sunt cateva lucruri pe care nu este bine sa le spui la un interviu. Dar ce anume mai exact? Iata o mica lista cu lucrurile pe care ar fi bine sa eviti sa le spui la un interviu. Spre binele tau.

Conflicte personale. Ultimul lucru pe care un angajator ar dori sa-l auda este cum nu te intelegi tu cu alte persoane la birou. De fapt, iti doresti ca angajatorul sa stie exact contrariul. Puncteaza elementele din cv-ul tau care arata ca te intelegi bine cu oamenii si ca nu esti o persoana dificila.

Planuri scolare. Nu discuta niciodata despre planurile tale de a urma cursuri cu un potential angajator. Angajatul tau costa bani si ultimul lucru de care ar vrea sa se ingrijoreze este daca vei pleca sau nu intr-un an pentru a-ti da cine stie ce diploma. Daca esti intrebat de planurile tale in privinta educatiei, spune ca ai vrea sa profiti de cursurile si de programele pe care compania le ofera.

Probleme familiale. Exista multe locuri unde poti discuta problemele familiale, dar un interviu nu este unul dintre ele. Nu aduce nici un indiciu cum ca ceva nu este in ordine in familia ta pentru ca angajatorilor le va fi frica ca s-ar putea sa-ti afecteze performantele in munca.

Informatii despre companie pe care trebuie sa le stii. Angajatorii intreaba de obicei daca ai intrebari despre companie. De fapt, ei testeaza daca ti-ai facut temele si te-ai documentat asupra companiei. Nu cere informatii pe care le puteai afla usor. Arata-le ca ti-ai facut temele si intreaba despre dezvoltarile recente care au afectat compania intr-un mod pozitiv.Nu mentiona defectele. Alta intrebare pe care angajatorul ti-o adreseaza este daca poti sa indici 2-3 defecte ale tale. Cel mai important lucru este sa-ti aduci aminte ca interviul nu este locul unde vrei sa discuti despre slabiciunile tale. Este oportunitatea ta de a te vinde companiei ca un angajat excelent. Spune ca esti un workalcoolic, un perfectionist sau ca petreci mult timp la birou.

Nu intreba de bani. Interviul nu este locul sa pui intrebari despre cat te astepti sa fii platit. Lasa aceasta discutie pana dupa ce compania ti-a facut deja o oferta. Chiar si atunci, cere mai mult dupa ce alte probleme au fost rezolvate. Daca esti intrebat la cat te astepti sa fii platit, indica o medie a salariilor si niciodata o cifra exacta.

Cand poti incepe? Imediat. Angajatorii nu vor sa auda niciodata ca ai alte lucruri mai importante de facut decat locul de munca oferit de ei. Chiar daca ai anumite aranjamente de terminat cu angajatorul actual, spune ca vei incepe imediat. Dupa ce ai obtinut job-ul, poti negocia detaliile pentru data de inceput dintr-o pozitie mai puternica.

Recomandari