Cheia unui CV eficient

Cheia unui CV eficient
  calendar_month   update 26 Iun 2003, ora: 13:57      
Evitati formularile vagi si adaptati C.V.-ul dvs in functie de fiecare companie. Daca cererile de munca electronice nu dau rezultatele asteptate, este pentru ca solicitantii nu au urmat aceasta prima regula. De fiecare data cand utilizati C.V.-ul (prin intermediul agentiei, al calculatorului sau al unei cunostinte care va transmite dosarul in compania sa) ratati o ocazie buna (si foarte importanta) de a va cizela prezentarea in functie de postul vizat.

Fiti concis . Limitati-va la o pagina (de preferinta) sau la doua pagini, doar daca nu cereti un post la universitate, un centru de cercetare sau in domeniul artelor.

Exista doua feluri de C.V.: scurte si lungi. Ultimele sunt de obicei destinate patronilor care doresc sa stie totul despre dvs (studii, acte, cercetari, expozitii,etc). Din contra, recrutorii prefera sa citeasca o scurta enumerare a competentelor si a realizarilor cu detalii minime, care vor fi aprofundate in timpul interviului de prezentare. Daca ii coplesiti cu cuvinte, riscati sa nu fiti niciodata convocat la un interviu.

La studenti si la proaspetii absolventi : prezentati mai intai un rezumat al studiilor, indicand cursurile mai importante.

Incercati sa descoperiti competentele cautate de angajator. Daca va lipseste experienta ceruta, creati o sectiune `DISTINCTII` sau `REZUMATUL COMPETENTELOR` pentru a va prezenta mai bine candidatura.

Fiti precis cand este vorba de cererile dvs. Daca, de exemplu, mentionati ca vreti sa studiati si sa munciti in acelasi timp, anumiti patroni vor elimina candidatura dvs.

Utilizati substantive: organizarea unei campanii pentru alegerile studentesti, publicarea unui ziar studentesc pe Internet, tinerea de reuniuni pentru studentii care fac parte din grupuri minoritare, conducerea unei colecte de caritate? in stil telegrafic; nu faceti literatura.

Utilizati date precise pentru a sublinia etapele importante, decat sa mentionati vag: timp de un an.

Evitati greselile de ortografie si de tipografie. Daca nu, C.V.-ul dvs va merge direct catre cosul de gunoi. RECITITI-L MEREU: inca o data si inca o data. Greselile de neatentie apar din cauza ca lasati totul pentru ultima clipa. Alocati suficient timp pentru a face bine lucrurile.

Daca sunteti proaspat absolvent si aveti putina experienta, inlocuiti sectiunea SLUJBE ANTERIOARE cu sectiunea EXPERIENTA, in care puteti mentiona stagiile, proiectele scolare si alte cursuri facute in afara programei.

Adaptati obiectivul in functie de cerintele postului, daca nu, nu-l mentionati. Obiectivele va vor servi daca faceti o legatura intre competentele dvs si functiile postului vizat, dar nu agasati recrutorul cu generalitati de genul: caut o slujba stimulanta care sa corespunda formarii si competentelor mele. Cel care verifica CV-urile acorda fiecaruia sapte secunde: nu pierdeti aceste secunde pretioase cu astfel de ineptii.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Jugul frumusetii
  • person

    ""cand iubirea va face semn, urmati-i indemnul..." (khalil gibran - profetul)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right