Creaza un CV convingator

Creaza un CV convingator
  calendar_month        
Ceea ce poate parea banal, extrem de usor de realizat pentru unii, chiar formal pentru altii, este unul dintre cele mai importante lucruri care vorbesc despre profilul tau profesional. CV-ul iti poate deschide sau tranti in nas usi, mai mult decat iti imaginezi.

Am cunoscut oameni extrem de valorosi pe o anumita nisa profesionala, care in timpul orelor de consultanta profesionala imi spuneau ca nu inteleg ce se intampla, de ce nu au fost chemati la interviu sau de ce nu au trecut de prima intalnire. Citind atent CV-ul, relatandu-mi discutiile pe care le-au avut cu potentialii angajatori, puteam instantaneu sa am raspuns la toate intrebarile lor.

Pentru a te vinde cat mai bine trebuie:

Sa NU MINTI. Prezinta mai bine un CV real decat unul impanat cu diverse lucruri umflate si exagerate, pentru ca iti poti taia singur craca de sub picioare: poti fi angajat si te poti trezi in fata unor sarcini carora sa nu le poti face fata.

Daca iti este teama ca CV-ul tau nu are multe de spus la capitolul experienta in munca si totusi ai fost selectat pentru interviu, profita, inseamna ca ti s-a oferit o sansa.
Pregateste-te pentru interviu si fii neaparat motivat pentru ca motivatia este unul dintre cele mai importante atuuri pe care le poate avea un candidat.

Am vazut persoane cu recomandari extrem de puternice care au fost devansate de candidati care nu aveau experienta in domeniu, ori scolile necesare, dar care erau atat de dornici sa invete, sa munceasca, erau atat de motivati, incat era clar ca se potrivesc cu postul respectiv.

Urmareste atent descrierea postului pentru care aplici si ai grija ca din CV-ul tau sa se inteleaga ca ai experienta (reala) in domeniul accesat sau ca abilitatile te recomanda pentru job.

Pentru mine intr-un CV sunt extrem de interesant de urmarit pasiunile extraprofesionale ale candidatului, deoarece cred ca acestea ne descriu cel mai bine adevaratul profil personal. Daca o scoala sau niste cursuri, chiar un serviciu le facem uneori obligati de familie, imprejurari sau diverse alte conjuncturi, hobbyurile le facem cert din placere.
De multe ori, o persoana chiar fara experienta a fost preferata in fata alteia, tocmai pasiunilor extraprofesionale dezvoltate care erau conforme cu caracteristicile postului, de exemplu: creativitate, actiune, analiza, etc.

In cazul in care ai recomandari de la joburile anterioare, anexeaza-le, conteaza;
In cazul in care ai diplome de calificare, de absolvire cu care te mandresti, anexeaza-le;

Nu uita sa specifici la capitolul studii si experienta profesionala, tot ceea ce este important pentru tine, in ordine cronologic descrescatoare;

Nu uita sa-ti faci si descrierea personala, pe care sa o ajustezi cu grija, in concordanta cu postul solicitat;

Pe scurt:

fii motivat, motivat si iar motivat si neaparat doritor de munca;
nu minti in CV, poti fi descoperit extrem de repede si ar fi pacat;
muleaza-te pe cerinta postului;
prezinta-te adecvat din punct de vedere profesional: scoli, ani, medii absolvire, in ordin cronologic descrescatoare;
ataseaza referinte daca este cazul;
experienta profesionala: cronologic descrescator, firma, profilul de activitate, anii si FOARTE IMPORTANT dezvolta prin idei principale atributiile posturilor pe care le-ai detinut pana in prezent;
ai grija si specifica cursuri de calificare personala, profesionala, concursuri care prin care te-ai evidentiat la un moment dat;
prezinta hobbyurile, pentru ca nu traim doar in sfera profesionala, mai avem si altfel de trairi;
neaparat o descriere conforma cu realitatea, un profil al tau cu ce-ai mai bun.



Fii optimist, concret, corect si clar in exprimare si ce este important.... nu uita sa-ti treci pe Cv datele de contact si neaparat numarul de telefon!

Recomandari