Cum depistezi un sef rau?

Cum depistezi un sef rau?
  calendar_month        
Poti spune multe despre angajator inca din momentul in care se prezinta la interviul de angajare. Iata cateva semne subtile care te vor face sa te gandesti de doua ori inainte sa accepti oferta de munca!

Arata ca omul strazii
Arata de parca ar fi stabilit noul record mondial la imbracatul de dimineata (dezorganizat, aiurit)? Are pungi negre sub ochi (de munca)? Merge garbovit (dezinteresat)? Poti sa pariezi ca si pe tine te judeca la fel, asa ca nu te teme sa faci si tu judecati.

E ceva ciudat in decorul biroului sau
Poate ca are biroul intesat cu carti de psihologie de genul "Cum sa nu te mai enervezi" sau poate are poza sa inramata in inimioara sau are colaje cu cele 7 pisici pe fiecare raft al bibliotecii? Semne ca potentialul tau sef e un nevrotic, un egoist sau ca nu are viata in afara biroului pot fi detectate cu usurinta la biroul sau.

Are un comportament lipsit de respect sau contradictoriu
Intrerupe interviul pentru a raspunde la e-mailuri fara sa se scuze? O jigneste pe asistenta pe sub dinti, si apoi se intoarce catre tine si zambeste malefic? Cauta semne de comportamente care sugereaza ca poarta o masca temporara, pentru a te vraji.

Pune intrebari neadecvate
Te intreaba lucruri de genul: cu ce se ocupa parintii tai, esti divortata... Orice intrebare care ti se pare un pic prea personala este indiciu ca are ceva de ascuns sau ca e pur si simplu nepoliticos!

Nu se creeaza nicio chimie intre voi
Bineinteles ca depinde de tine sa-i trezesti interesul. Dar daca ai senzatia ca nu aude niciun cuvant din ce-i spui, atunci s-ar putea sa nu fii singura din incapere care sa caute un loc de munca! Daca limbajul trupului sau si contactul vizual sugereaza ca nu e interesat si nu incearca sa te convinga ce post bun o sa-ti dea, poate ca e deja pe picior de plecare... In orice caz, e semn ca tu si jobul nu reprezentati o prioritate.

Angajatul de dinaintea ta a plecat din cauza "mediului de lucru"
Cand intrebi de ce este postul disponibil (si trebuie sa intrebi intotdeauna!), fii atenta daca raspunsul are vreo legatura cu mediul de lucru. Combina aceasta cu ritmul mare de plecari din firma si poti sa pariezi ca seful are legatura cu asta!

Instinctul iti spune nu
Cel mai semnificativ factor de luat in considerare atunci cand te decizi asupra ofertei este instinctul. Mai bine astepti pana gasesti ceva care sa te satisfaca decat sa sfarsesti iar intr-un cosmar cu seful. Daca nu e o atmosfera in care te poti vedea mergand confortabil zi de zi, treci mai departe!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

ploaie
  • person

    "nu renunta niciodata la ce iti place!!!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right