Cum sa faci un CV online usor de gasit

Cum sa faci un CV online usor de gasit
  calendar_month        
Cu acest val mare de oameni care urmaresc slujbe din ce in ce mai putine, este esential ca CV-ul tau sa iasa in fata.

Un carton rosu sau o hartie parfumata il vor enerva mai mult pe angajator decat sa-l impresioneze. Cum altfel poti ajunge sa-i atragi atentia?

Unii candidati isi angajaza experti in redactare de CV-uri multimedia, care contin prezentari video, podcast-uri si link-uri spre diferite website-uri.

Chiar daca nu toata lumea are nevoie de astfel de CV-uri complexe, tehnologia nu trebuie ignorata pe aceasta piata a fortei de munca moderne, asa ca trebuie sa te hotarasti daca vrei sa redactezi un CV traditional sau unul online.

De exemplu, majoritatea angajatorilor adauga CV-ul candidatilor in baza lor de date si folosesc cuvinte cheie pentru a cauta diferiti termeni din CV-urile online. Cineva care isi face un CV pentru IT, ar trebui sa foloseasca diferiti termeni uzuali cand isi redacteaza CV-ul.

Manager-ul ar putea sa se uite peste sute de aplicatii si sunt sanse mari sa-ti citeasca CV-ul doar 15 secunde. Din acest motiv, este important sa punctezi cele mai importante si atractive calitati in prima jumatate a paginii. In multe cazuri, angajatorii refuza orice aplicatie care nu se incadreaza in cerintele lor imediat.

Un alt aspect important ar fi sa nu lungesti CV-ul pe mai mult de doua pagini, sa folosesti puncte nu paragrafe si sa te concentrezi pe realizarile tale notabile. Si da, evita sa mentionezi orice amanunt legat familie, animale de companie sau hobby-uri.

Vizibilitatea CV-ului este de asemenea importanta. Acest lucru este posibil prin postarea CV-ului pe site-uri de recrutare si pe site-uri de networking, care sa va asigure ca CV-ul poate fi vizualizat de cat mai multe persoane, crescand astfel sansele de gasire a job-ului mult dorit.

Imbunatatirea CV-ului trebuie sa fie un proces constant pentru a avea mereu CV-ul pus la punct si pregatit de prezentare. Daca sunteti o persoana cu experienta in mai multe domenii este recomandat sa aveti CV-uri diferite in care sa fie evidentiat fiecare domeniu in parte.

Acestea sunt pricipalele lucruri de luat in calcul in construirea CV-ului online perfect. Toate acestea va vor ajuta sa construiti un CV perfect care sa va aduca, cu siguranta, obtinerea job-ului visat.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

poate
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right