Cum sa obtinem ceea ce vrem, si sa vrem ceea ce avem

Cum sa obtinem ceea ce vrem, si sa vrem ceea ce avem
  calendar_month        
Este mare lucru sa te multumesti cu ceea ce ai, dar in aceeasi masura sa iti doresti sa primesti foarte mult atat de la tine cat si de la ceilalti, depui mult efort sa obtii ceva foarte important pentru tine, pentru cariera ta, pentru viitorul tau si... totusi nu merge, undeva pe drumul acesta spre marea reusita se tot pierde cate ceva si te trezesti ca la final ai ramas cu putin.

Acel putin poate sa fie cel mai important pentru tine sau ti s-ar putea intampla sa nu fie nici macar putin din ceea ce ar fi insemnat o mare reusita.

Este mare lucru sa reusesti sa obtii ceea ce vrei, cu multa straduinta, seriozitate si perseverenta se poate.
Sunt multe exemple care ar putea sa fie date, dar cel mai concret este unul de mare importanta pentru noi tinerii: obtinerea unui loc bun de munca unde sa ne punem in aplicare toate cunostintele pe care le-am acumulat.

Si vine si ziua cea mare in care, dupa ce terminam o facultate, trebuie sa ne angajam, plini de entuziasm dar... pana aici... cate au fost situatiile in care noi sa nu fi primit un raspuns favorabil de la multele noastre interviuri?

Erau acele situatii in care ne simteam dati la o parte, neglijati si convinsi ca nu ne vom putea angaja niciodata pe acel post mult visat fara sa avem cel putin o pila sau mai frumos spus o cunostinta care sa garanteze pentru noi si pentru capacitatile noastre de oameni de incredere...

Si intr-un final iata ca te-ai angajat... acel post mult visat pentru care te-ai pregatit atat de mult. Numai ca de cele mai multe ori dupa o perioada iti trece tot entuziasmul pentru ca esti mai degraba dezamagit si descurajat decat sprijinit si invatat.

Ce mai, ai totusi serviciul pe care l-ai vrut, nu? Intr-un colectiv minunat, dar tu totusi nu te poti acomoda, pare ca nu-ti prea place, te gandesti poate catusi de putin sa abandonezi, si tot asa.. o buna perioada de timp.

Asa suntem noi, ne chinuim foarte mult sa obtinem acel ceva despre care noi credeam ca ne va schimba viata si nu oricum, ci in bine; se pare totusi ca nu este asa.

Daca am analiza putin viata noastra ne-am da seama ca este mare lucru sa ai ceea ce vrei dar nu este putin lucru sa vrei ceea ce ai. Spun asta din doprinta de a trage un semnal de alarma pentru cei care si-au pierdut atata energie pana au realizat ceva, iar dupa aceea nu au mai avut energia necesara sa mai lupte in continuare pentru a persevera si a se perfectiona in domeniu.

Ca o concluzie: sa nu renuntam niciodata la visurile noastre pentru ca noi suntem cei care hotaram cum va fi viata noastra.

Nu va dezamagiti indiferent de situatie, pentru ca daca voi luptati pentru a avea incredere ca va fi bine, ii veti convinge si pe ceilalti ca asa este.

De cate ori se intampla sa cazi, ridica-te cu mai mult curaj si incapatanare si vei reusi, mult mai bine.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Eliberare
  • person

    "si din cenua￯a￯, prin lupta￯, se ridica￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right