Cum sa pleci de la un interviu

Cum sa pleci de la un interviu
  calendar_month        
Cand inchei un interviu, ai o ultima sansa sa-i arati angajatorului calitatile tale si poti obtine anumite informatii importante. Expertii ofere cateva sfaturi pentru a incheia cu succes un interviu.


In pregatirea pentru un interviu, probabil ca ai practicat strangerea de mana ferma (dar nu prea ferma), ai cautat raspunsurile pentru intrebarile background-ului profesional si ti-ai lustruit pantofii. Multi dintre candidati insa uita de o parte cruciala a interviului. Cea de sfarsit.

Nu pleca cu "mana goala"

Ca sa fii sigura ca vei ramane informata, nu pleca de la interviu fara sa iti notezi numele si informatiile de contact ale oamenilor pe care i-ai cunoscut. Asta include si informatii despre oamenii pe care nu-i consideri prea importanti.

Cunoaste urmatorul pas

Ar trebui sa intrebi care este urmatorul pas al procesului: Candidatii cei mai buni vor fi rechemati pentru un alt interviu? Cat de curand angajatorul va face urmatorul pas? "Este foarte normal pentru un candidat sa intrebe astfel de intrebari", spune Peggy McKee, fondatoarea career-confidential.com.

Spune-i angajatorului ca vei suna inapoi

Dupa ce intervievatorul explica cum functioneaza angajarea, DeCarlo explica "vei spune 'Multumesc. Este ok sa va sun daca nu am primit vesti de la dumneavoastra?'". Chiar daca nu ai nevoie de permisia acestuia pentru a suna, OK-ul angajatorului te va face mai relaxata in momentul in care decizi sa suni.

La plecare

Dupa ce-i multumesti intervievatorului si faci un mic rezumat in legatura cu potrivirea cu postul pentru care candidezi, McKee sugerea sa intrebi direct "Judecand dupa acest interviu, sunt potrivita pentru aceasta pozitie? Pot trece mai departe de filtru?"

Un raspuns pozitiv nu este echivalent cu o angajare, insa intervievatorul te va tine minte drept un candidat puternic. "Cand raspunzi da, treci o linie mentala", spune McKee.

Dar daca intervievatorul ramane rezervat? "Aici este marea panica", spune McKee. Dar chiar si asa, este bine sa stii. "Aceasta este singura oportunitate reala sa stii de ce nu este multumit de tine si sa-l combati.

Scrisoare de multumire in detalii

Scrisoarea de multumire va avea un efect mult mai bun daca mentionezi momente specifice din timpul interviului. Cel mai bun lucru, spune DeCarlo, este sa scrii tot ce-ti amintesti, cu bune si rele, imediat dupa un interviu.

Recomandari