Cum sa raspunzi unei oferte de job

Cum sa raspunzi unei oferte de job
  calendar_month        
Chiar si in vremuri de criza se intampla totusi sa mai primesti si oferte de munca . Desigur, cazurile sunt rare si de obicei destul de fericite, insa intrebarea este cum raspunzi acestor oferte? Indiferent ca accepti sau nu oferta de munca, este recomandat sa raspunzi imediat propunerii intr-un mod cat mai politicos si profesional.

Analizeaza


Inainte de a trimite un raspuns clar ar fi bine sa analizezi foarte bine oferta de job. Intereseaza-te asupra postului pentru care esti chemata, in ce constau taskurile, care este salariul si alte informatii care sunt de mare importanta.

Cantareste argumentele pro si contra ale jobului, in functie de prioritatile tale. Gandeste-te la beneficii, la sansele de promovare etc. Vezi daca acest job este cu adevarat potrivit pentru tine si pentru necesitatile tale actuale, dar si de viitor.

Raspunsul pentru acceptarea sau refuzarea ofertei de munca

In primul rand trebuie sa raspunzi la o astfel de oferta in aproximativ 2 - 3 zile de la primirea ei. Incepe raspunsul prin a multumi angajatorului pentru oferta facuta si asigura-te ca ii dai acestuia de inteles ca apeciezi si esti recunoscatoare pentru propunerea respectiva.

Acest lucru iti va lasa o portita deschisa pentru eventualele colaborari de viitor. Este bine sa stii ca intotdeauna trebuie sa ai o lista de contacte din domeniul in care lucrezi.

Pe tot parcursul raspunsului incearca sa mentii o atitudine pozitiva, iar in cazul in care vrei sa accepti propunerea, incearca sa stabilesti o intalnire. Eventual intreaba inca de la inceput daca ar putea fi stabilit un interviu in perioada imediat urmatoare.

Chiar si asa insa ii poti cere mai multe detalii despre job, despre activitatea pe care ar trebui sa o faci, despre programul de munca si alte informatii.

Nu uita ca este de preferat sa nu dai un raspuns pozitiv inca de la inceput decat daca stii cu exactitate ce presupune jobul, care sunt termenii si conditiile etc. Exploreaza cat se poate de mult compania si incearca sa afli informatii pretioase chiar din interior.

In situatia in care iti place actualul job, dar vrei sa lucrezi si cu aceasta companie care ti-a trimis oferta, intreaba-l pe angajator daca este interesat de o simpla colaborare, cel putin pentru inceput. In acest fel vei reusi sa faci comparatii intre cele doua joburi si sa te decizi asupra celui care ti se potriveste mai mult si care te satisface atat din punct de vedere financiar, cat si profesional.

Aceasta solutie pare sa fie cea mai buna, mai ales pentru o persoana care are deja un loc stabil de munca si care nu este impacata cu ideea ca poate renunta la un lucru sigur pentru un job ideal doar in aparenta.

Foloseste o formulare cat mai politicoasa si decenta cu putinta. Evita sa folosesti prescurtari in text si sa ai greseli de ortografie sau scriere.

In situatia in care esti decisa sa refuzi ofera primita, ii poti spune angajatorului ca momentan te afli intr-un alt proiect si ca nu ii poti accepta propunerea. Totusi, arata-ti multumirea si bucuria si da-i acestuia de inteles ca apreciezi si ca pe viitor ti-ai dori o colaborare cu ei.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

as vrea
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right