Cum sa te prezinti la interviu in 2 minute

Cum sa te prezinti la interviu in 2 minute
  calendar_month        
Fii concisa, directa si precisa cand ii prezinti angajatorului experienta ta profesionala si motivatiile tale. Iata cum sa vorbesti despre tine la interviu !

O fraza care sa te descrie pe scurt

Cand te prezinti, prima fraza trebuie sa te descrie pe scurt. Pregateste-o dinainte si ai grija pe ce ton o rostesti, sa nu dai impresia ca vii cu ea de-acasa. Evita sa cazi in capcana de a spune foarte multe lucruri intr-un timp scurt.

Parcursul profesional

Dupa fraza de inceput, vino cu cateva elemente cronologice ale vietii profesionale. Evoca 2-3 experiente cheie ale CV-ului tau. Incearca sa-i susciti interesul interlocutorului tau. Vorbeste de responsabilitatile pe care le-ai avut, prezinta pe scurt firmele in care ai lucrat. Ai grija insa sa nu intri in detalii.

Expertiza

Rezuma doua sau trei dintre domeniile de expertiza sau experientele cele mai relevante. Concentreaza-te pe aspectele pozitive, caci pe angajator il intereseaza succesele tale. Argumenteaza si ofera exemple, dar nu-l plictisi pe interlocutor.

Aminteste de profesia ta de baza

Nu vorbi de intregul parcurs scolar, concentreaza-te pe studiile care te-au condus catre jobul respectiv si pe experienta dobandita.

Proiecte de viitor

Iata momentul atat de asteptat al discutiei despre viitor. Trebuie sa-i dovedesti angajatorului ca ai o viziune asupra viitorului, ca ai dorinte profesionale. Ideea e sa-l atragi si pe el intr-un proiect comun, sa-i susciti interesul de a lucra cu tine.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Factorii favorizanti ai bolii parodontale
  • person

    "Fii pacientul nostru, pentru ca noi cream zambete pentru toata viata!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right