Cum sa-ti cauti un nou job chiar daca lucrezi

Cum sa-ti cauti un nou job chiar daca lucrezi
  calendar_month        
Este destul de greu sa indeplinesti mereu cu succes lista nesfarsita de task-uri, dar sa si gasesti o noua slujba este dificil, chiar si pentru cei foarte organizati si motivati. Daca ai si un complex de vinovatie, probabil te vei simti infidel fata de companie si colegi.

Pranzurile lungi, telefoanele secrete din spatele usilor inchise si programarile false la doctor…intelegi ideea. Mai jos am pregatit cateva sfaturi care sa te ajute in cautarea unui nou loc de munca .

Mult timp a trecut de cand oamenii lucrau la aceeasi companie timp de 30 de ani si primeau un ceas de aur cadou la cina de retragere. Schimbarea job-ului este la moda in ziua de astazi. Colegii si chiar seful tau fac probabil acelasi lucru, asa ca nu te simti neloial. Aminteste-ti ca un nou job iti va oferi o calitate mai buna vietii personale si te va ajuta sa avansezi in cariera. Cautarea de noi oportunitati pe site-urile specifice trebuie sa devina o rutina pentru tine.

Multi angajatori inteleg ca in momentul de fata lucrezi in alta parte si vor incerca sa programeze un interviu cat mai devreme dimineata, sau cat mai tarziu seara, pentru a diminua interferenta cu responsabilitatile tale curente. Daca cineva insista insa sa te prezinti intre 1 p.m si 4 p.m., luni dupa-amiaza, iar programul tau este si asa destul de incarcat, gandeste-te de 2 ori daca vrei sa lucrezi cu persoane atat de inflexibile.

Intr-o lume ideala ai putea sa-ti iei o zi libera pentru a merge la interviuri, plus ca ai avea si timpul necesar sa te pregatesti psihic si fizic, fara sa mai dai scuze jenante colegilor in legatura cu lipsa ta pentru cateva ore. In realitate, probabil ca vei rata pauza de pranz si te vei ruga ca seful sa nu observe ca te-ai invoit deja saptamana trecuta pentru doua "vizite la dentist".

Multi dintre noi calatorim cu transportul in comun prin oras, dar daca nu esti sigur unde trebuie sa ajungi in cel mai scurt timp, ia un taxi sau mergi cu un weekend inainte in locatia respectiva. Cand ajungi la interviu, sa nu uiti cartile de vizita acasa. Daca sunt facute profesional, vei parea mult mai serios in ceea ce faci.

Exceleaza la actualul loc de munca . Daca iti faci bine treaba la birou, nimeni nu te poate acuza cand iti mai iei liber o ora, doua. Anunta inainte sa pleci, dar stai conectat la maxim cu actualul job, daca vrei referinte de la seful tau. Chiar daca va fi trist de plecarea ta, pe partea personala va fi fericit ca ai gasit ceva mai bun.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

jurnalul unei despartiri 7
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right