CV-ul video: atentie la amatorism!

CV-ul video: atentie la amatorism!
  calendar_month        
Ai auzit ca CV-ul video este noua moda?

Da, insa e destul de riscant!

Filmarea in scop de a te vinde catre angajatori este un exercitiu dificil, care necesita spirit tehnic si naturalete. Iata ce trebuie sa stii despre acest subiect!

Film de calitate

Exista candidati care isi fac un CV video, si-l pun pe Youtube si se angajeaza in cele mai tari locuri. Insa exista si unele dintre aceste CV-uri care se transforma intr-un fiasco.

Ce le deosebeste? Sunetul, unghiurile, imaginea: toate au importanta lor! Daca nu poti face ceva profesionist, mai bine ramai la CV-ul clasic.

Fii sincera

In fata camerei, poate fi greu sa ramai tu insati. Ai grija sa nu fii teatrala, vorbeste de caracteristicile tale fara sa exagerezi.

Evita un monolog insipid si repetat. Marele pericol al unui CV video? Umorul, care nu este intotdeauna apreciat de angajatori.


Exprima-ti motivatia cu originalitate

CV-ul video nu inlocuieste interviul de angajare, dar el trebuie sa-l faca dornic pe angajator sa te intalneasca. Spune-i ce te face sa avansezi, ce vrei sa faci mai departe, spune-i informatiile cheie (experienta, studii).

Elementul original: pentru a dinamiza filmul, imagineaza-ti un joc de intrebari-raspunsuri cu un intervievator.

Fii concisa

Angajatorii sunt asaltati cu candidaturi, de aceea nu pot zabovi prea mult asupra unui CV. Asa ca nu face un film de lung metraj!

Un minut este in general de ajuns pentru a convinge. La nevoie, completeaza candidatura ta cu CV-ul pe hartie.

Recomandari