Da si Nu la un targ de job-uri

Da si Nu la un targ de job-uri
  calendar_month        
In ultimii ani targurile de job-uri au inceput sa se organizeze din ce in ce mai des, sa vizeze atat absolventii cu sau fara experienta cat si studentii.

Job-urile sunt cat se poate de diverse, sunt flexibile in functie de programului studentului, part-time, full-time sau colaborari. Ce trebuie sa stii atunci cand te duci la un astfel de trag?

Acestea sunt cheile succesului atunci cand mergem la un targ de job-uri. Urmeaza aceste reguli simple si iti va fi mult mai usor sa obtii ceea ce iti doresti atunci cand esti in cautarea unui job.

Da, este bine sa ai o strategie dupa care sa iti organizezi timpul in cadrul acestui eveniment. Nu iti cheltui timpul pe companii si pe angajatori care nu prezinta interes pentru tine.

Da, este bine sa fii la curent cu astfel de evenimente, si cel mai important este sa stii ce companii vor fi prezente.

Nu elimina de pe lista ta companiile care fac angajari in afara ariei tale de interes. Fa-ti timp de o discutie cu cel care face recrutarile, si obtine astfel numele managerului care se ocupa cu angajarile in domeniul care te interseaza.

Da, este bine sa ai un minim de informatii asupra fiecarei companii la care speri sa obtii un interviu la targul de job-uri. Cel mai des intalnita intrebare la acest tip de targuri este "De ce ai vrea sa muncesti in cadrul companiei noastre?"

Nu, nu face greseala de a-ti lasa CV-ul la standul companiei si a pleca imediat.

Da, pregateste o scurta si interesanta prezentare despre tine prin care ii arati angajatorului ca este o persoana care aduce numai beneficii in cadrul unei companii ca a lui. De asemenea, fii pregatit pentru un interviu cu clasicele intrebari.

Da, fii pregatit sa vorbesti despre experienta ta in domeniu, despre aptitudini si calitati. Pentru studenti sfatul nostru este sa fie pregatit sa vorbesti despre specializarea ta, despre dorinta ta de a invata si arata-te foarte dornic de a munci.

Nu te lasa intimidat sau, in niciun caz, nu te speria de angajator. Ei sunt acolo cu un scop: sa cunoasca si sa caute pontentiali candidati pentru firma lor.

Da, pregateste-ti cateva intrebari pentru fiecare angajator, dar nu din acelea pe care un bun vanator de slujbe le-ar stii deja, precum "cu ce se ocupa compania dvs.?".

Da, retine si repeta numele angajatorului de cateva ori atunci cand discuti cu el si ia-i datele de contact de la fiecare angajator.

Nu uita sa elimini din gesturile sacaitoare precum joaca cu parul tau sau mestecatul gumei, etc.Da, aminteste-ti toate cheile ale un interviu de succes precum strangerea ferma a mainii, zambetul cald, contactul vizual si vocea puternica.

Nu folosi in completarea formularelor de recrutare cuvinte ca "pai", "ah", "stii tu.."

Da, este bine sa ai la tine copii ale CV-ului tau. Si da, adu-ti si mai multe tipuri de CV specifice job-ului pe care il urmaresti.

Da, profita de timpul petrecut pentru a crea o legatura intre tine si angajator, dar nu pune monopol asupra timpului lor.

Nu pasi la stand si intrerupe conversatia curenta. Asteapta-ti randul si fii politicos.

Da, tinuta ta trebuie sa fie profesionalista. Imbracamintea clasica este mereu o buna alegere. Poarta pantofi comozi.

Nu rata ocazia de a-ti mari cercul cunostintelor, si nu ne referim numai la angajatori. Intra in contact cu cei ca tine, care au venit in cautarea unui job.

Nu spune nimic negativ angajatorului tau despre facultatea ta sau despre fostul tau loc de munca, colegi sau sefi.Da, asigura-te ca ai intrebat de procesul de angajare al fiecarei companii, dar nu pune intrebari legate de salarii, de concedii sau alte beneficii.

Da, preia initiativa si intreaba despre urmatorul pas in procesul de angajare. Fii pregatit sa primesti sfaturi.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

mesaj de iubire
  • person

    "daca vrei sa fii iubit iubeste"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right