Foloseste-te de retelele sociale pentru a obtine jobul dorit

Foloseste-te de retelele sociale pentru a obtine jobul dorit
  calendar_month        
Avand in vedere conditiile economice actuale si evolutia tehnologica a internetului, abordarea traditionala in cautarea unui job nu mai este o varianta potrivita.

Redactarea unui CV, a unei scrisori de intentie si trimiterea acestor documente catre companiile la care iti doresti sa lucrezi sunt pasi care tin de domeniul trecutului. Noua abordare este mult mai diferita. Acum trebuie sa ai in vedere ca exista un numar mic de locuri de munca disponibile si o concurenta mare.


In prezent, retelele sociale reprezinta unul dintre cele mai puternice mijloace de angajare. In primul rand ca tu, in calitate de angajat iti poti gasi un job mai bun prin intermediul retelelor sociale. Pe de cealalta parte, angajatorii au in vedere aceste instrumente pentru a-si verifica potentialii angajati.

Iata cateva modalitati prin care poti utiliza si tu retelele sociale ca pe o unealta care sa iti usureze angajarea.

Cauta oamenii si nu jobul

Majoritatea locurilor de munca nu sunt postate online. Managerii de resurse umane au deja o lista cu potentiali canditati, chiar inainte de a posta anuntul. Daca vrei sa te numeri printre aceia, foloseste-te de retelele de socializare - studiile arata ca 80% dintre joburi sunt obtinute prin intermediul acestora.

Iata ce ai de facut:

Identifica primele 5 companii pentru care ai vrea sa lucrezi, dupa care intra pe site-urile respective si cauta informatii despre echipa existenta. Cauta in general oamenii din departamentul de HR sau tinteste chiar la director. Cauta-l pe acesta pe retelele de socializare si adauga-l in lista ta de prieteni.

Nu uita sa cauti informatii suplimentare pe motoarele de cautare. Orice informatie, chiar daca nu pare importanta, iti poate fi de ajutor.

Contacteaza persoana respectiva, insa ai grija sa nu o agasezi. Lasa-i un singur mesaj prin care ii mentionezi ca esti interesata sa lucrezi pentru compania respectiva. Spune-i ca te-ai bucura nespus daca ti-ar acorda sansa unui interviu.

Foloseste-te de marketing si branding personal

Chiar daca pe conturile tale de Facebook si Twitter sunt expuse tot felul de informatii personale, este cazul sa faci o mica reorganizare. Aranjeaza-ti profilul astfel incat sa pari angajatul ideal. Completeaza toate informatiile profesionale (studii, locuri in care ai lucrat, cursuri urmate etc) si editeaza-ti toate postarile astfel incat sa lasi impresia unei persoane serioase.

De asemenea, ar fi bine ca din profilul tau sa se inteleaga ca esti pasionat si pregatit in domeniul in care vrei sa te angajezi.

Fii proactiva

Twitterul este una dintre cele mai puternice unelte de conectare dintre angajati si angajatori. Dupa ce i-ai adaugat in lista ta pe cei mai puternici oameni din companiile preferate, incearca sa fii cat mai activa pe reteaua de socializare si sa pui mesaje care sa arate ca esti interesata de un nou job. Ai grija insa sa nu devii prea agresiva cu mesajele pentru ca risti sa fii raportata ca Spam.

Foloseste-te de avantajele LinkedIn

Nu este de mirare ca LinkedIn a devenit o afacere extrem de profitabila intr-un timp foarte scurt. O mare parte din recrutori se folosesc de acesta retea pentru a gasi canditatii potriviti pentru posturile pe care le au libere.

Din pacate, putine persoane reusesc sa se foloseasca de intreaga capacitate a acestui site si sa isi completeze profilul in intregime, astfel incat sa fie cat mai atragator.Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

nu vreau nimic de la viata
  • person

    "orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right