Ghid de angajare in vremuri dificile

Ghid de angajare in vremuri dificile
  calendar_month        
Asa cum probabil ai observat, situatia economica incepe sa devina din ce in ce mai... delicata. Pentru cineva care vrea sa isi schimbe jobul sau este la inceput de cariera, lucrurile par a fi si mai dificile. Totusi, exista speranta! In ciuda previziunilor, sunt numeroase companii care angajeaza: te poti convinge singura consultand cele peste 5.700 de oferte de locuri de munca de pe www.myjob.ro.

Concurenta este acerba, dar te poti detasa de ceilalti prin cativa pasi inteligenti.

Acopera elementarul. Asigura-te ca profilul tau de pe Myjob este complet, ca informatiile sunt la zi, ca nu exista erori gramaticale si datele de contact sunt corecte.

Fii profesionista. Foloseste o adresa de e-mail curata, profesionista. Daca aplici la un job cu adresa ingeras2000@yahoo.com, te elimini singura din lista celor alesi pentru interviu.

Lauda-te putin! Recrutorii au putin timp pentru a sorta aplicatiile. De aceea este foarte important sa ai CV-ul completat cu cat mai multe informatii relevante. Obiectivul de cariera din curriculum vitae vorbeste despre tine, asa ca nu rata aceasta sectiune. Felul in care iti prezinti experienta si studiile te poate face sa fii cea aleasa. Invata sa te prezinti si promoveaza-te angajatorilor!Fii meticuloasa. Daca ai avut o pauza de un an intre joburi, niciun angajator nu va fi dispus sa creada ca ai facut voluntariat in tari din lumea a treia. Completeaza toate sectiunile din CV cu raspundere si meticulozitate si pregateste-te sa explici pauzele din experienta sau educatie. Din perspectiva angajatorului, este mai bine sa vada ca ai stat acasa sa iti cresti copilul decat sa nu treci nimic in CV.

Da raspunsul potrivit. Atunci cand aplici pentru un job, exista posibilitatea ca angajatorul sa posteze un mini-interviu online. Daca printre intrebari se numara si disponibilitatea ta de relocare sau munca de teren, gandeste-te bine daca raspunsul este nu, intrebarile sunt edificatoare pentru jobul in sine. Iti poti da seama ca respectivul loc de munca nu ti se potriveste, caz in care este de preferat sa nu mai pierzi timpul cu aplicatia la el.

Fii flexibila. Nu reusesti sa gasesti un loc de munca in domeniul tau? Nu dispera. Trece-ti pe o hartie aptitudinile transferabile si gandeste-te la joburi unde acestea ti-ar putea fi de folos.

Urmareste rezultatele. Aceasta este cel mai comun sfat pe care il primesc candidatii la un job. Imagineaza-ti ca esti recrutor si ai de ales intre doi candidate. Unul dintre ei te suna a doua zi sa iti multumeasca, celalalt nu face niciun gest. Pe care dintre ei il angajezi?

Aplica, aplica, aplica. Poate ai impresia ca nu vei obtine niciodata un job, dar trebuie sa incerci in continuare. Candidatii de succes sunt aceia care aplica la cel putin 10 joburi, astfel incat sa aiba de unde alege cand primeste diverse oferte. Pe piata muncii de acum va trebui probabil sa aplici si mai mult, dar acest lucru inseamna mai multe sanse. Succes!

Autor: Oana Voinea, Redactor Specialist Resurse Umane
Sursa: www.myjob.ro

Recomandari