Grafologia: ce spune scrisul despre tine? (I)

Grafologia: ce spune scrisul despre tine? (I)
  calendar_month   update 15 Ian 2010, ora: 16:00      
Unii cred, altii nu. Cert e insa ca foarte multe companii recunosc ca recurg in procesele de recrutare la teste grafologice.

Grafologia este stiinta care se ocupa cu deducerea caracteristicilor psihologice ale unui individ pe baza observarii scrisului de mana.

Forma literelor, locul textului in pagina, presiunea scrisului sunt doar cateva semne ce tradeaza personalitatea candidatului la job.

Scrisul mare

Un scris mare reprezinta nevoia de afirmare, o exteriorizare amplificata, nevoia de a ocupa mai mult spatiu. Esti entuziast, impunator, orgolios, te crezi superior fata de oricine. Esti motivat sa ajungi sus, dar din pacate, celor din jurul tau le lasi cam putin oxigen si s-ar putea sa-i sufoci.

Scrisul mic

Iti place sa observi mai mult decat sa treci la actiune, nu esti obsedat de propria persoana, esti o persoana ganditoare. Fie te subevaluezi, fie ai un caracter profund intelectual, care te impinge spre concentrare si observatie.

Forma rotunjita a literelor

Forma scrisului este partea pe care o constientizam cel mai mult. Ea este direct legata de experientele noastre de viata anterioare, este o masura a originalitatii si a spiritului de independenta al persoanei.

In acest caz, scrisul rotunjit reflecta o persoana profund afectiva. Aceasta este de altfel o forma foarte feminina, sinonima cu sarmul, seductia, tandretea, generozitatea, caldura.

Scrisul ghirlanda

Scrisul de tip ghirlanda (sarpe), care se caracterizeaza prin literele "m" si "n" desenate in forma de "u" tradeaza un efort de scriere putin important, o usurinta si o suplete a gestului. Sunt persoane receptive, care asculta si se adapteaza bine oricarei situatii.

Continuitatea scrisului

Sunt persoane care leaga foarte bine literele si chiar cuvintele intre ele. Aceasta legare este cheia personalitatii lor, caci le tradeaza nevoia de a intretine legaturi cu ceilalti sau nevoia de a lega lucrurile intre ele.

Caligrafia

Scrisul caligrafic este cel pe care l-am invatat la scoala. Cei care au inca un scris caligrafic si la varsta adulta denota lipsa de personalitate, supunere fata de reguli, fata de principiile stabilite.

Citeste si partea a II-a a articolului!Recomandari