Greseli eliminatorii la interviul de angajare

Greseli eliminatorii la interviul de angajare
  calendar_month        
Iata care sunt cele 5 greseli pe care trebuie sa le eviti la interviu , deoarece sunt considerate eliminatorii de majoritatea angajatorilor.

1. Prea mult parfum ucide parfumul

Pregatirea interviului de angajare nu are nicio legatura cu pregatirea pentru o intalnire de amor, chiar daca, in ambele cazuri, obiectivul tau este sa-l seduci pe interlocutor. Multe persoane sunt sensibile la mirosuri, deci evita sa te parfumezi in exces. In plus, parfumul care tie iti place atat de mult s-ar putea sa-i evoce amintiri neplacute interlocutorului, iar asta e ultimul lucru pe care vrei sa-l faci!

2. Comunica

Fii pregatita sa-ti dezvolti raspunsurile si invata sa vorbesti despre tine.

3. Nu spune prea multe

Un candidat care face un monolog de 20 minute pentru a raspunde la prima intrebare nu e semn bun! Capacitatea de sinteza este un atu, iar raspunsurile tale nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute.

4. Asculta

Numerosi candiati sunt atat de concentrati pe argumentele lor, uitand intrebarile puse de angajator. Cel care nu-si adapteaza discursul la asteptarile interlocutorului e semn ca nu va raspunde niciodata la nevoile angajatorului sau clientilor sai. Nu te teme sa-i ceri intervievatorului sa-si reformuleze intrebarea daca e ceva neclar.

5. Un joc de priviri

Candidatilor carora le fuge privirea in cursul intregului interviu sunt iritanti. Si timiditatea are limitele ei! Cand cineva prefera sa se uite pe pereti sau pe fereastra o ora intreaga, e cu adevarat deranjant. O astfel de persoana nu poate fi niciodata prezentata unui client, deoarece nu inspira incredere.


Autor:Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

calea pustie
  • person

    ""traieste pentru prezent, viseaza pentru viitor, invata din trecut...""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right