Interviul de angajare: 7 intrebari pe care sa le adresezi

Interviul de angajare: 7 intrebari pe care sa le adresezi
  calendar_month        
Interviul de angajare poate fi o experienta coplesitoare pentru candidati, mai ales atunci cand acestia se concentreaza mai mult pe impresionarea potentialului angajator, in detrimentul bunastarii lor la viitorul loc de munca. Pretuieste-ti viata profesionala si asigura-te ca si tu iti doresti sa devii o parte a echipei, prin cateva intrebari de baza pe care sa le adresezi la finalul discutiei cu intervievatorul.

Interactivitatea in timpul interviului de angajare este ingredientul-cheie al unei colaborari eficiente in profesie. Fa abstractie de stresul acumulat in cadrul evaluarii facute de persoana din fata ta si transforma-te si tu in personajul care adreseaza intrebari, deci cugeta asupra deciziei de a accepta angajarea.

1. Viitorul companiei

Specialistii in Resurse Umane sustin ca majoritatea companiilor manifesta interes fata de candidatii care par interesati de evolutia firmei. Intreaba intervievatorul despre cultura organizationala a institutiei, despre scopurile sale si planurile de crestere pe termen lung. In acest mod, vei capata eligibilitate in calitate de angajat stabil, dornic sa evolueze odata cu bunastarea companiei in care lucreaza.

2. Statutul fata de competitie

O alta intrebare inspirata se poate referi la statutul firmei in raport cu principalii sai competitori. Care este pozitia acesteia pe piata si cum ai putea sa participi la succesul firmei angajatoare, tinand cont de strategia generala a echipei in care urmeaza sa iti desfasori activitatea?

3. Locul liber ocupat

La fel de important este sa iti manifesti curiozitatea fata de persoana care a parasit postul scos la concurs. Raspunsul iti va oferi indicii pretioase despre modul de avansare in companie, mobilitatea personalului si sansele tale de a beneficia de un serviciu stabil.

4. Competente principale

Care sunt cele mai importante competente si abilitati pentru pozitia aceasta? Iata o intrebare excelenta pentru a-ti da seama daca esti persoana potrivita la locul potrivit. In acest mod, cunosti de la inceput provocarile cu care te vei confrunta, iar angajatorul iti poate sesiza din start atitudinea profesionista.

5. Evaluarea performantei

O companie de succes are un sistem bine pus la punct de evaluare a performantei, care asigura promovarea personalului in conditii corecte si clare. Prin aceasta intrebare, poti afla tipul de management utilizat (autoritar, democratic etc) si masura in care angajatii de top sunt recompensati pentru munca lor.

6. Instruirea personalului

Intreaba-ti intervievatorul daca instruirea personalului este o prioritate pentru conducere si in ce mod se desfasoara aceasta. Trainingurile si alte cursuri de perfectionare au devenit unelte de baza in activitatea companiilor de prestigiu, iar daca ele lipsesc, ai toate motivele sa iti pui cateva semne de intrebare!

7. Asteptari imediate

Chiar daca iti poate suna curajos, o intrebare referitoare la asteptarile imediate ale angajatorilor dupa angajarea ta te ajuta sa vizualizezi intocmai modul de lucru si pretentiile care ti se vor emite. Atunci cand stii cum poti convinge superiorii sa te pastreze dupa intervalul de timp "de proba", castigi mult teren in demersul tau de a te afirma in cadrul echipei.

Tu ai adresat intrebari intervievatorului atunci cand ai participat la un interviu de angajare? Care au fost acestea?

Autor: Adelina DobrinRecomandari

Newsletter Ele.ro

La multi ani Ioane
  • person

    ""in viata nu exista victorii si infrangeri definitive.lupta si vei castiga!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right