Intrebari pe care trebuie sa le adresezi la interviu

Intrebari pe care trebuie sa le adresezi la interviu
  calendar_month        
Nu doar discutia din cadrul interviului este foarte important, ci si intrebarile pe care le poti adresa la finalul intalnirii cu angajatorul. In functie de aceste intrebari vei reusi sa iti impresionezi interlocutorul, sa ii schimbi poate o impresie gresita creata in timpul interviului si sa ii demonstrezi acestuia ca esti cu adevarat interesata de jobul pentru care ai optat.

Iata care sunt intrebarile pe care este recomandat sa le adresezi angajatorului in cadrul sau la finalul interviului.

1. Cine va fi superiorul meu?

Cere detalii despre managerul tau direct. Cine este acesta, care sunt dezideratele sale, cum se asteapta sa fie angajatii sau etc.? Astfel ii vei arata intervievatorului ca esti interesata nu doar de oferta facuta, ci si de multumirea superiorului si de o colaborare buna cu intreaga echipa.

2. Care este targetul companiei?

In cazul in care angajatorul nu a deschis inca acest subiect pe toata durata interviului, nu iti ramane decat sa adresezi intrebarea. Cere angajatorului mai multe detalii despre targetul pe care il are compania, astfel incat sa poti ajuta cat mai bine la atingerea acestuia. Cu cat ceri mai multe detalii si eventual vii cu mai multe idei, cu atat mai bine pentru tine.

3. Care sunt problemele majore ale companiei?

In situatia in care te vei arata interesata de problemele companiei, vei demonstra angajatorului ca esti interesata sa participi la rezolvarea problemelor si ca te vei afla in cautarea unui unghi de abordare si solutionare a problemei inca din prima perioada de la angajare. Cere-i mai multe detalii despre problemele existente si eventual incearca sa afli mai multe detalii despre masurile luate in acest sens.

4. De ce acest post este liber?

Ultima persoana care a lucrat pe postul respectiv nu era suficient de pregatita, nu era competenta sau nu a mai putut face fata stresului? Incearca sa afli mai multe detalii referitoare la acest aspect, astfel incat sa nu te implici intr-o situatie din care nu vei avea decat de pierdut. Invata sa citesti printre randuri - cu siguranta nagajatorul nu iti va da foarte multe detalii in cazul in care situatia ultimei persoane nu era tocmai pozitiva (daca a plecat din cauza faptului ca avea un volum mare de munca sau era supusa unui stres continuu).

5. Jobul implica calatorii in afara orasului/tarii?

Este foarte posibil ca in cazul jobului pentru care ai aplicat sa fie vorba despre deplasari externe, iar angajatorul sa uite sa iti mentioneze acest lucru in cadrul interviului. Chiar daca este vorba despre plecari foarte rare, este posibil ca acestea sa nu fie compatibile pentru un loc de munca pe care ti-l doresti. Asigura-te ca nu uiti sa adresezi aceasta intrebare, inainte de a semna orice contract de angajare sau colaborare.

6. Care sunt responsabilitatile postului?

Chiar daca atunci cand ai aplicat pentru job erau deschise cateva dintre responsabilitatile jobului, incearca sa afli daca mai sunt si altele in plus. Prin aceasta intrebare poti afla raspunsuri care te vor determina sa refuzi jobul sau, din contra, sa ti-l doresti mai mult.

Autor: Corina Petrea

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Distractii scumpe
  • person

    "nu m-am plictisit de viata.au trecut 30 de ani de cand respir aer poluat,dar rezist."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right