Lucruri pe care angajatorul ar vrea sa le stii

Lucruri pe care angajatorul ar vrea sa le stii
  calendar_month        
Cei care vor sa se angajeze pierd foarte mult timp si energie in cautarea jobului perfect, iar atunci cand in sfarsit sunt chemati la un interviu , de foarte multe ori sunt total nepregatiti.

Incearca sa nu fii acel candidat pentru ca angajatorul va simti ca si-a pierdut din timpul pretios in cele 20 de minute petrecute cu tine.


Daca vrei sa impresionezi angajatorul ar trebui sa stii cum gandeste. Iata cateva dintre lucrurile pe care angajatorii ar vrea sa le stii.

Este dificil sa gasesti angajati buni

Este ironic faptul ca exista un numar atat de mare de someri in conditiile in care oamenii sunt din ce in ce mai bine pregatiti. Una dintre explicatii este ca persoanele care se duc la interviu nu reusesc sa se puna in valoare si sa para perfecte pentru jobul respectiv, chiar daca in realitate sunt.

Atunci cand te pregatesti pentru un interviu nu trebuie decat sa citesti cerintele jobului, iar in timpul interviului sa pui accent pe punctele tale forte care te fac sa devii candidatul ideal.

De exemplu, daca se cer bune abilitati de comunicare, nu trebuie decat sa ii spui angajatorului ca la joburile trecute te ocupai de relatiile cu clientii si cu presa si ca lucrurile mergeau foarte bine pe partea respectiva.

Aspectul conteaza

Indiferent ca aplici pentru un job de contabil, receptionist sau designer, aspectul conteaza intotdeauna. Nu trebuie musai sa te imbraci in haine achizitionate de la cele mai tari branduri vestimentare din tara, insa este obligatoriu ca hainele de pe tine sa fie curate, calcate si sa fie ingrijite. De asemenea, machiajul, unghiile si parul trebuie sa arate impecabil.

Nu uita ca imaginea poate spune foarte multe lucruri despre o persoana.

Contactul vizual si limbajul corpului conteaza

Studiile au demonstrat ca angajatorul isi poate face o parere despre o persoana care vine la interviu inca din primele 30 de secunde. Din acest motiv este absolut esential ca in acest timp sa mentii contactul vizual cu angajatorul, iar limbajul corpului sa arate ca esti hotarata si determinata. Strange ferm mana angajatorului, incearca sa stai cat mai dreapta, cu umerii trasi in spate, capul sus si privirea inainte.

Povestile nu prezinta interes

Atunci cand angajatorul iti adreseaza o intrebare nu vrea sa fie luat pe ocolite, sa creezi mici povestioare (prin care iti mai ratacesti si ideile) sau sa incepi sa inventezi diverse lucruri. Raspunde clar si concis la intrebari, insa fara sa folosesti raspunsuri monosilabice.

Raspunsurile directe reprezinta cheia pentru un interviu de succes.

Arata ca stii despre companie

Este important sa demonstrezi ca stii informatii esentiale despre compania pentru care vrei sa lucrezi. Inainte de a veni la interviu incearca sa descoperi istoria companiei, sa vezi care este cu exactitate obiectul de munca, carei piete se adreseaza etc. Niciun angajator nu are rabdare si oricum nu considera ca merita efortul sa dea detalii despre firma. Este de datoria ta sa stii aceste lucruri, astfel incat angajatorul sa vada ca esti cu adevarat interesata de jobul respectiv.

Autor: Ana-Maria Dragota

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cu timpul
  • person

    "love isn't finding someone you can live with;it's finding someone you can't live without..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right