Nu am lucrat niciodata - de unde incep?

Nu am lucrat niciodata - de unde incep?
  calendar_month        
Probabil abia ai iesit de pe bancile facultati si pana acum toate joburile temporare nu le-ai putut compara cu unul in care sa dezvolti o cariera serioasa.

Toate drumurile duc oriunde si nicaieri, esti debusolata si nu stii daca esti chiar atat de buna ca ceilalti pentru a incepe sa iti cauti de lucru.

Inainte de a te hotari in ce domeniu vrei sa lucrezi, este bine sa iei aminte la cateva sfaturi:

1. Analizeaza-ti punctele tari si punctele slabe. Intreaba-ti apropiatii care cred ca sunt cele mai importante calitati ale tale si fii constienta de ele.

2. Indiferent de cate performante au obtinut ceilalti, nu pleca la drum cu gandul: "Eu nu am sa reusesc niciodata". Orice angajator isi va da seama ca are de-a face cu un angajat care nu are incredere in el.3. Refuzul din partea unei companii nu e sfarsitul lumii, e o treapta mai sus spre un job mai bun.

4. Invata sa te vinzi ca pe o marfa scumpa si pretioasa. Fii dispus sa muncesti orice si sa acoperi cat mai multe domenii, insa nu fii dispusa sa fii lasata calcata in picioare.

5. Nu te angaja cu gandul sa termini ce ti s-a dat de facut, porneste cu gandul sa faci de 2 ori mai bine decat ce ti s-a cerut, aceasta este atitudinea care te duce in varf.

6. Nu te speria de locurile de munca care nu corespund facultatii pe care ai terminat-o, orice experienta este un alineat in plus in cv-ul tau si o bila alba in ochii viitorilor angajatori.

Mult succes!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Inventar
  • person

    ""deschide ochii si vei observa ca lumea nu se rezuma la cei 4 pereti ai camerei tale!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right