Schimbarea locului de munca - cat de des o faci?

Schimbarea locului de munca - cat de des o faci?
  calendar_month        
In cazul in care esti la inceputul activitatii profesionale, in mod obiectiv cred ca inainte de toate trebuie sa stii care este exact potentialul tau valoric, ce iti place sa faci, astfel incat sa nu te arunci cu capul inainte in cine stie firma, pe cine stie ce pozitie.

Exista pericolul in acest caz, de a fi permanent nemultumit, de a nu te mai putea concentra pe ceea ce ai de facut si de a fi intr-o continua stare de alerta, lucru care nu te ajuta in nici un fel la locul de munca.

La acest nivel, de inceput cariera, consider ca schimbarile dese ale unui job nu dau bine pe un CV, ba chiar din contra, denota instabilitate, neseriozitate si nu atrag in mod pozitiv atentia asupra ta.

Concluzie:
Nu sfatuiesc la schimbari dese la inceput de drum profesional, ci mai degraba la multa atentie in alegerea primului job, pentru ca este EXTREM de important sa dovedim la un moment dat experienta si stabilitatea noastra. Este indicat sa tratam cu maxima seriozitate acest inceput, pentru ca face parte in mod clar din dezvoltarea noastra viitoare.


In cazul in care ai experienta formata, de cativa ani buni (peste 3 ani intr-o pozitie) si doresti sa-ti schimbi locul de munca, nu trebuie sa te gandesti ca vei fi rau aspectat de catre viitorul angajator. Din contra, este firesc la un moment dat sa doresti mai mult, sa-ti largesti orizonturile, este un pas absolut normal pentru cei care fac din profesie cariera.

Motivatiile logice pentru care se doreste schimbarea ar fi:

- pachet salarial atractiv;

- dorinta de a avansa ierarhic;

- dorinta de a intra intr-o firma cu mai multe perspective de dezvoltare;

- dorinta de a avea parte de pregatire si perfectionare continua (aspect stipulat in unele pachete salariale);

- cautare unui management adecvat profilului tau psihologic;

- si lista ar putea continua functie de imaginatia fiecaruia.

Oricare ar fi motivele, daca considerati ca a venit momentul schimbarii, concentrati-va si cautati oportunitatea care vi se potriveste.

Bineinteles, nu este cazul sa faceti din schimbarea locului de munca un hobby, pentru ca atunci riscati sa va pierdeti credibilitatea.

Daca postul vizat este superior din anumite puncte de vedere pe care le considerati esentiale (oportunitati, bani, tip companie etc), atunci este OK. In schimb, nu merita sa va riscati pentru firme care nu au istoric, sunt incerte, nu au gandire pe termen lung, pentru ca un avantaj financiar pe termen scurt nu compenseaza siguranta unui job stabil.

Consider ca:

- nu sunteti obligati la schimbari decat daca situatia o cere sau daca este dorinta voastra expresa;

- in cazul in care evident doriti si puteti face o schimbare, trebuie sa aveti in vedere ca: viata inseamna evolutie si evolutia se traduce prin miscare, deschidere la nou , flexibilitate si adaptare. Daca aveti aceste 3 atribute, puteti linistit incepe jocul.

- trebuie sa invatati sa va asumati si riscuri daca vreti reusita, dar trebuie sa ramaneti responsabili, analitici si, repet, sa nu va aruncati in situatii dubioase si incerte.


Concluzii finale:

- Minim 3 ani experienta intr-o pozitie, in aceeasi firma, ar fi grozav. Daca dupa 3 ani se incep cautarile, nu este nici o problema.

- Cautarile evazive, schimbarile dese de meserie, chiar daca ati avut stabilitatea primilor, sa zicem, 3 ani intr-o pozitie, pot avea consecinte grave asupra CV-ului.- Bijbiiala inceputului, schimbatul de firma dupa firma la inceputul carierei este foarte grav - mai bine, revin si spun din nou: atentie, analiza si o alegere buna decat plimbatul din firma in firma.

- Nu uitati, in cazul in care aveti aspiratii profesionale, sa va perfectionati si pe cont propriu, pentru ca in mod obiectiv conteaza auto-educarea si informarea continua in domeniul pe care il vizati,acest fapt sporind extraordinar de mult increderea in propria persoana

Din punctul meu de vedere, absolut subiectiv si personal, pot spune ca pentru mine cariera este un pilon extrem de important in viata, iar daca nu as avea placerea lucrului bine facut, cu siguranta as avea curajul unui nou inceput.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Pachetul meu de sentimente
  • person

    "a￯￯nimic nu este intamplator.a￯￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right