Se plateste omul, nu postul!

Se plateste omul, nu postul!
  calendar_month        
Omul isi doreste inca de la inceput o calitate cat mai ridicata a vietii. Dupa finalizarea studiilor, aceasta dorinta incearca sa si-o satisfaca prin munca pe care o presteaza la locul de munca ales, activitate care ii creaza un moral bun.


Acest moral poate fi satisfacut pe mai multe considerente, pe care fiecare individ pe analizeaza atunci cand isi alege domeniul de activitate : obiective importante, realizari personale, munca individuala sau munca in echipa, un loc de unde sa ia bani pentru a se putea intretine, stabilitatea unui loc de munca sau posibilitatea de schimbare, puterea decizionala. Aceste criterii sunt individualiste.

In spatele acestor ipoteze, ceea ce ne defineste ca angajati este salariul. Acesta reflecta pana la urma nivelul nostru de trai, nivelul de pregatire profesionala, statutul nostru.
Asa ca angajatii nu ar trebui sa nu-l recunoasca la adevarata lui valoare.

Inainte de a lua o decizie de angajare, ar trebui sa stim ca numai o companie care se respecta si in care putem avea incredere ofera un pachet salarial echilibrat. Daca acest lucru nu se intampla, putem fi siguri ca la un moment dat nici noi ca angajati, nu vom mai presta o munca motivata. Si deci ar fi indicat ca de la inceput sa renuntam o la colaborare nepotrivita.

Si inca un aspect important la luarea deciziei de angajare : fiti siguri ca, pe langa pachetul salarial, in acea firma se pune accentul si pe recunoasterea meritelor in cadrul intern pentru munca bine realizata si atentia care vi se acorda ca angajat.
Daca mediul de lucru este unul sanatos, si munca prestata va avea randamentul dorit.

In general, ar fi optim sa fie indeplinite urmatoarele puncte:

Posibilitatea luarii de decizii legate de munca prestata, responsabilitate pentru rezultate.

Posibilitate reala de integrare in mediul organizatoric, in ceea ce priveste comunicarea.

Posibilitati reale de dezvoltare in cadrul organizatiei, prin participari la training-uri.

Existenta feedback-ului permanent.

Este foarte important de stiut ca intr-o organizatie, in ultimii ani cel putin, s-a practicat si se practica renumerarea in functie de persoana angajata, si mai putin strict a postului ocupat.

Facand exceptie acum de nepotism, care din pacate ocupa inca un procent semnificativ si asta inca in domenii importante, o persoana care stie sa faca impresie, care stie sa se faca ascultata, care stie sa asimileze rapid si corect toate detaliile din departamentul in care lucreaza si din cadrul organizatiei, va fi recompensat diferit si net superior fata de un angajat model, care doar isi realizeaza fisa postului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

6octombrie III
  • person

    "nu pot sa imi dau seama de ce a tebuit sa astept 30 de ani ca sa il intalnesc!!!unde a fost pana acu"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right