Secrete pentru un CV excelent

Secrete pentru un CV excelent
  calendar_month        
Pe piata locurilor de munca, unde se invart sute de aplicanti pe un singur post, trebuie sa gasesti o cale prin care sa iesi in evidenta fata de restul candidatilor. Una dintre cele mai importante metode este redactarea unui CV perfect.

Existe foarte multe lucruri simple pe care le poti face, ca CV-ul tau sa te reprezinte intocmai. Va prezentam mai jos sapte dintre secrete.

1.Sinceritatea

Exista ceva mai jenant decat o situatie in care trebuie sa-i explici potentialului angajator de ce ai mintit in CV? Evita o astfel de umilinta spunand adevarul. Chiar daca esti tentata sa infloresti putin experienta pe care o ai sau alte lucruri legate de job, rezista. Adevarul este intotdeauna cea mai buna optiune, iar in ziua de astazi, prin usurinta cu care se afla informatiile si o mica minciuna are sanse mari sa fie descoperita.

2.Nu exagera cu design-ul CV-ului

Un CV, la fel ca si alte documente, trebuie sa fie simplu si elegant. Nu incerca sa-l elaborezi prea mult grafic si nu il extinde pe mai multe pagini. Recomandam ca CV-ul sa aibe maxim o pagina. Daca este prea evident, va fi aruncat imediat la fundul dosarului cu CV-uri.

3.Corecteaza-l atenta

O singura litera "mancata" poate schimba intelesul cuvantului si diferenta va fi enorma. Corecteaza-l bine inainte sa-l trimiti, iar daca este in alta limba, foloseste programele de corectat sau cere ajutorul unui traducator.

4.Puncteaza numai informatii relevante

Daca aplici pentru o pozitie de asistenta, nu este necesar sa amintesti ca ai lucrat la un bar pe perioada verii, anul trecut, sau cursul pe care l-ai facut pentru specializare in prepararea tortului. Pe de alta parte, poti adauga aceste informatii daca aplici pentru un job in industria medicala sau culinara.

5.Timpul in care nu ai fost angajata

Fiecare candidat trebuie sa aibe in minte raspunsuri pentru "lipsurile" din CV - o perioada de timp in care nu ai fost angajata, ai lucrat ca freelancer, sau ai fost studenta. Daca exista astfel de "timpi morti", spune adevarul, mai ales daca a fost vorba de o sarcina de exemplu.

6.Foloseste propozitii intregi sau puncte, nu pe amandoua

Am tot citit CV-uri in ultima vreme si am observat ca oamenii nu se pot decide daca vor sa foloseasca propozitii intregi sau puncte la inceput. Nu le folosi pe ambele. Alege una dintre metode si ramai cu ea pana la sfarsitul CV-ului.

7.Informatii de contact

Poate suna cam ciudat, insa am vazut foarte multe CV-uri care nu au incluse informatii de contact, ci doar o adresa de mail si cateva care nu aveau niciun fel de informatie. Este necesar sa-ti notezi numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

aripi frante
  • person

    "nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right