Sugestii pentru o scrisoare de intentie de impact

Sugestii pentru o scrisoare de intentie de impact
  calendar_month       web myjob.ro  
CV-ul si scrisoarea de intentie reprezinta modul de promovare cel mai la indemana in fata recrutorului. Daca de multe ori ti-ai concentrat eforturile pentru a iti redacta cat mai bine CV-ul, ia in considerare, de aceasta data, si importanta scrisorii de intentie.

Pe langa faptul ca iti subliniezi iarasi aptitudinile si experienta, o scrisoare de intentie demonstreaza dorinta ta de a munci pentru respectiva companie si caile specifice prin care firma poate beneficia de expertiza ta. In plus, o scrisoare de intentie buna face diferenta intre candidati si iti creste sansele de a fi chemata la un interviu de angajare.

Chiar daca stilul de compozitie nu este punctul tau forte, poti crea o scrisoare de intentie cu potential. Iata cum:


1. Aduna informatii despre compania angajatoare
Inainte de a incepe sa iti redactezi o scrisoare de intentie, documenteaza-te cu privire la compania care ofera jobul si unde ai vrea sa lucrezi. Cunostinte, internet, presa, informatii despre industria in care activeaza - acestea sunt cateva surse prin care poti obtine informatii despre organizatie. Cu cat stii mai multe despre companie, cu atat iti vei cizela scrisoarea de intentie, scriind ceea ce consideri ca este important pentru firma.

2. Personalizeaza scrisoarea de intentie
Incearca sa incepi scrisoarea de intentie altfel decat majoritatea modelelor pe care le gasesti pe internet. In plus, intereseaza-te cine este recrutorul, pentru a te adresa direct acestuia. Poti suna la companie sa intrebi, daca anuntul de job nu include aceasta informatie.

3. Incepe scrisoare de intentie in forta
O scrisoare de intentie buna incepe cu un prim paragraf puternic, in care iti vei motiva optiunea pentru respectivul job. Poti incepe o scrisoare de intentie prin a justifica alegerea nu numai prin aptitudinile care te recomanda pentru job, dar si prin pozitia de top a companiei de piata de profil.

4. Trezeste interesul recrutorului
O scrisoare de intentie dezvolta - nu doar repeat - punctele forte trecute in CV. Subliniaza aceste aptitudini si ofera exemple concrete pentru argumentarea informatiilor prin care sa convingi ca poti fi de folos companiei. Explica felul in care, spre exemplu, atentia ta pentru detalii te ajuta sa semenzi primul contract cu un client.

5. Fii indrazneata
In loc sa iti exprimi gratitudinea pentru timpul acordat de managerul de resurse umane, incheie scrisoarea de intentie cu o schita a urmatorilor pasi. Fii proactiva si stabileste cand vei contacta compania. O astfel de atitudine va exprima entuziasmul pentru job. Oricum ar fi, nu uita sa iti treci si datele de contact (telefon si adresa de mail) pentru a fi mai usor de gasit.

6. Devanseaza ceilalti candidati
A te concentra asupra salariului pe care il doresti sau asupra functiei pe care o vrei sa o ocupi iti poate micsora sansele de a obtine un interviu. Iesi in fata prin aspecte concrete legate de experienta si pregatire teoretica si asteapta intalnirea fata in fata pentru a stabili alte detalii.

7. Atentie la gafele de scriere
Fie ca poate fi eroare de ortografie, fie una de tiparire, reciteste scrisoarea de intentie pentru a evita sa fii eliminata din start. Roaga o prietena cu ochi critic sa citeasca scrisoarea de intentie pentru a "vana" eventualele greseli sau exprimari ambigue.

8. Nu uita de formatul documentului
Daca vei trimite scrisoarea de intentie via e-mail, asigura-te ca editorul pe care il folosesti sa fie compatibil cu cat mai multe sisteme de operare. Nu vei risca astfel ca recrutorul sa nu iti poata vizualiza scrisoarea. Chiar daca atasezi documentul, pune-l sub forma de text in corpul e-mail-ului, pentru angajatorii comozi.Recomandari