Un CV cu caracter
Conceptia potrivit careia pe recrutori ii intereseaza doar unde ai lucrat sau unde ai fost sefa este de-a dreptul falsa... Elementele dintr-un CV prin care iti exprimi educatia, aptitudinile si obiectivul de cariera reprezinta un punct forte in fata angajatorilor.
Asa cum in fiecare anunt de job sunt prezentate cerintele postului si abilitatile necesare pentru a te integra in cultura organizationala a companiei, nu ezita sa pui accent asupra caracteristicilor personale atunci cand redactezi un CV. Ceea ce stii si felul in care iti exprimi cunostintele, modul de interactiune cu oamenii si capacitatile pentru lucru in echipa sau sub presiune fac diferenta la angajare.
Un CV poate deveni superficial nu prin prezenta aptitudinilor, ci prin felul in care alegi sa le descrii. Daca treci aceste abilitati intr-o insiruire fara o logica aparte si fara a le scoate in evidenta pe acelea necesare pentru jobul unde trimiti un curriculum vitae, atunci poti fi acuzata de superficialitate. Un punct forte pentru un CV, atunci cand redactezi sectiunea de aptitudini, este dat de adaugarea unor exemple care sa demonstreze realitatea celor afirmate.
Imaginea pe care o transmite CV-ul:
Felul in care CV-ul tau este structurat, organizat si redactat spune multe angajatorului despre personalitatea ta. Iata doua situatii in care vrei sa scrii ceea ce te caracterizeaza, dar forma CV-ului denota altceva:
• Aptitudini de comunicare
Poti fi calificata pentru joburile la care trimiti un curriculum vitae, insa daca sustii ca ai abilitati excelente de comunicare scrisa si orala, dar faci greseli de exprimare sau te pierzi in detalii in CV, iti tai singura craca de sub picioare. Doar mentionarea aptitudinilor de comunicare nu este indeajuns pentru a face un CV mai bun - demonstreaza ceea ce sustii!
• Titulatura de la fostele locuri de munca
Ai scris in CV ca ai avut un job ca specialist relatii publice si, in urma discutiei cu angajatorul, reiese ca ai lucrat intr-o firma cu doi angajati unde, printre altele, mai scriai cateva comunicate de presa si redactai mail-uri de raspuns pentru clienti. Un astfel de moment poate fi fatal in obtinerea noului job: recrutorul considera ca ai incercat sa il induci in eroare. Incearca, atunci cand redactezi CV-ul, sa treci, alaturi de functia din cartea de munca, si cateva dintre responsabilitati, pentru a demonstra ceea ce ai facut. Angajatorul nu se va simti, astfel, pacalit.
Caracteristicile personale din CV-ul tau il vor face mai usor de citit si vor permite angajatorului sa te vizualizeze in pozitia pe care doresti sa o ocupi in organizatie.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
are cineva leac pentru tristete
- person
"traieste dupa propriile reguli,nu lasa altii sa traiasca pentru tine"