10 ponturi prin care poti economisi imediat

10 ponturi prin care poti economisi imediat
  calendar_month       web myjob.ro  
Banii economisiti nu sunt niciodata de lepadat.

Ti s-a intamplat adesea sa iti doresti cu ardoare un anumit lucru si sa te trezesti ca nu ai buget pentru el?

Iata o lista cu modalitatile prin care poti economisi cate ceva, pentru zile negre sau dorinte ascunse.

1. Mananca acasa. Iesirile la restaurant iti dau gauri serioase in buget. In loc de a lua masa in oras, poti alege niste retete gustoase, usor de realizat si ieftine. Daca simti nevoia de socializare, invita-ti prietenii pe la tine, fiecare va fi bucuros sa vina cu cate ceva de mancare pentru o seara de distratie.

2. Renunta la cadrul de credit. Sau macar utilizeaza-l doar daca ai neaparata nevoie. Nu plati cumparaturile cu cardul de credit, fara sa tii o socoteala stricta a ceea ce ai cheltuit si a datei scadentei.

3. Taie abonamentul de la telefon. In schimb, utilizeaza o cartela pre-platita, exista in prezent pe piata multe oferte cu minute incluse. Stii exact cat cheltuiesti.

4. Urmareste evenimentele gratuite. Te poti bucura de cultura si de compania prietenilor la Noptile Albe (ale Muzeelor, ale Galeriilor) sau la diverse alte manifestatii de gen (concerte in aer liber etc.)5. Fa-ti abonament la biblioteca. In loc sa cumperi cartile, imprumuta-le! Abia dupa ce le-ai citit pune-ti problema ce merita sa ai in bilioteca si ce nu. Si daca tii neaparat sa iti cumperi carti, urmareste targurile de gen, vei iesi mai ieftin.

6. Economiseste bani de benzina. Masina este buna, dar uneori este un lux. Alege transportul in comun in timpul saptamanii, vei iesi mai ieftin.

7. Cauta o chirie mai ieftina. In perioada aceasta chiriile au scazut, iar daca nu te intelegi ca proprietarul sa iti scada chiria, ia in considerare sa te muti: mai aproape de job sau de scoala, economisesti timp si bani.

8. Renunta la una dintre vacante. Fie ca este cea de Craciun sau de Paste, poate mai putin cea de vara, alege sa stai acasa intr-o perioada libera ? economisesti bani, iti organizezi casa si viata si ai mai mult timp pentru tine.

9. Vinde-ti lucrurile de care nu mai ai nevoie. Fie ca alegi sa le vinzi la targurile de vechituri sau online, poti scoate un profit frumusel.

10. Fa-ti o lista de dorinte. Daca vrei sa iti cumperi ceva si ai depasit bugetul, fa o lista cu ce iti doresti si ierarhizeaza-le in functie de necesitati. Ai ceva rabdare si dupa iti vei da seama ca poti renunta la o parte dintre aceste lucruri.

Tu cum economisesti? Impartaseste-ne sugestiile tale!

Autor: Oana Voinea, Redactor Specialist Resurse UmaneSpune-ne pe forum: Tu cum economisesti?

Recomandari